Kui kannad triiksärke, pööra erilist tähelepanu triiksärkide kraedele ja nööbirea kangale – kas need on ikka korralikult sirged? Kuna need detailid raamivad osalt ka su nägu ja on tavaliselt puuvillased ehk kangast, mis kortsude puhul on eriti halastamatu, ei tohiks neid kunagi ilma triikimata kanda. Kõige lihtsam on särgid sirgeks saada, triikides neid siis, kui need on veel kergelt niisked. Alusta särgikraest ja triigi särki mõlemalt poolt. Kasuta kindlasti ka auru. Ava triikides kindlasti varrukanööbid ja liigu mööda õmblust. Triigi ja auruta ka oma teisi riideesemeid samasuguse hoolega.

2. Tuhmunud valged riided

Riideid pestes sorteeri need eelnevalt alati värvi järgi – pese valged kindlasti eraldi! Vastasel juhul muutuvad su säravvalged riided kiiresti hallikaks. Lisaks, kui su rätikud ja voodipesu on valget värvi, pese neid riietest eraldi. Rätikutest võivad eralduda puuvillakiud, mis jäävad teiste kangaste külge.

3. Patsikummid randmetel

Eemalda kodust väljudes patsikummid kindlasti randmetelt ja hoia neid pigem rahakotis, juhuks, kui vajad kiiret juukseabi. Veelgi parem, ära neid üldse randmele kogu!

4. Nädalatagune küünelakk

Täiesti lakkimata küüned on igal juhul stiilsemad kui kõigest pooleldi lakitud küüned. Kohe, kui su küünelakk hakkab maha tulema, kata see kas uue kihiga või eemalda täielikult. Kui sa ei taha enda küüntele liiga palju tähelepanu tõmmata, eelista läbipaistvat kattelakki.

5. Liiga pikad püksisääred

Kõik püksid ei ole mõeldud iga kingapaariga kandmiseks, mistõttu tee kindlaks, millised kontsad sobivad milliste pükstega kõige paremini ning lase püksid selle järgi endale parajaks õmmelda. Kui kardad, et lased püksid liiga lühikeseks õmmelda, lase õmblejal jätta palistusel pisut rohkem ruumi, et saaksid vajadusel pükstele taas pikkust lisada.

6. Tuhmunud värvid

Tuhmunud mustad (või peaksime ütlema “hallid”?) püksid on kahjuks tavapärane nähtus. Püüa pesta neid pahupidi, lühikest aega ja külmas vees. Mida külmem on vee temperatuur, seda parem, sest soe vesi kipub riidekiude lõhkuma ja värvi kiiremini tuhmistama. Tihti juhtub ka, et heledad riided on saanud pesumasinas kerget värviuuendust sinna eksinud värviliselt sokilt, mistõttu tasub pesu enne kuivatist kappi panekut see põhjalikult üle vaadata.

7. Liiga palju kotte

Ära paki tööle kaasa sama palju asju nagu kahenädalasele reisile. Leia täiuslik käekott, kuhu saad mahutada kõik hädavajaliku ja kui pead iga päev sülearvutit kaasas kandma, vali kott, kuhu ka see sisse mahuks. Kui sulle meeldib meigivahendeid kaasas kanda, vaata, et selles kotis oleks ruumi ka nende jaoks. Oluline on, et su riietus paistaks läbimõeldud.

8. Pidevalt riiete sättimine

Su särk tuleb pidevalt püksist välja? Tõmbad varrukaid kümme korda päevas üles? Ehk peaksid hoopis midagi muud valima, et sa kogu aeg oma riietust kohendama ei peaks? Äkki on võimalik hoopis õmblejal see probleem lahendada? Või on su vana lemmik rõivaese pesus oma endise hoidvuse kaotanud? Palju küsimusi, millele saad vastuseid mõelda.

9. Karvad sinu riietel

Puhasta riideid juuksekarvadest ja muudest kiududest riiderulliga loomuliku valguse käes, sest nii näed paremini, millised su riided tegelikult välja näevad.

10. Vales suuruses kingad

Kui armud poes ühte kingapaari, tundub vahel võimatu neid kohe ostmata jätta, isegi kui kingad pole päris sinu suuruses. Kahjuks aga muutuvad vales suuruses ostetud kingad üsna pea ebamugavaks ja kaotavad oma kuju. Seega, osta alati ikka kingad, mis sulle päriselt istuvad.

11. Topiline kangas

Miski pole mõnusam, kui üks hästiistuv kampsun, aga kui see muutub topiliseks, on aeg tegutseda. Kasuta ühekordset raseerimistera või spetsiaalselt topieemaldajat, et topid kangalt eemaldada.

12. Narmendavad püksisääred

Kuigi siin võib süüdistada halvasti õmmeldud riiet, hakkab kangas enamasti narmendama just seetõttu, et seda on palju kantud. Kiireks lahenduseks taltsuta narmendavat kangast läbipaistva küünelakiga. Pikemas perspetkiivis aga – on aeg uuendusteks!

Allikas: RD