Mis saaks olla hullem, kui näol avalduvad allergilised reaktsioonid? Et neid vältida, proovi uusi ilutooteid alati väikesel nahapinnal.

Sa ei joo piisavalt vett

Igapäevaselt piisava hulga vee joomine on igati kasulik – see aitab võidelda vananemise vastu, lisaks annab see su nahale ka tervisliku kuma. Niipea, kui vee joomise lõpetad, hakkab su nahk kuivemaks muutuma.

Räägid pidevalt telefoniga

Eriti kehtib see pikkade kõnede kohta – nahk võib reageerida neile ärritustega põse- või lõuapiirkonnas. Hoia antibakteriaalsed salvrätid käeulatuses ja puhasta oma telefoni regulaarselt.

Juuksetooted satuvad näonahale

Alati, kui kasutad juukselakki, kata oma nägu puhta rätikuga. Kui sportima lähed, kanna peapaela – ikka selleks, et higistades juuksetooted näole ei „voolaks“.

Kannad määrdunud päikeseprille

Päikeseprillid vajavad sama regulaarset puhastust kui tavalised prillid. See on ülioluline, kuna prillidelt satuvad nahale bakterid, mis ummistavad poorid ja võivad põhjustada ka nahaärritusi.

Sa ei maga piisavalt

Kas magad ikka igal öösel 8 tundi? Piisav uneaeg on oluline mitte vaid hea enesetunde, aga ka ilusa naha jaoks. Kui sa ei puhka öösel end välja, avaldub see ka tuhmis näonahas ning naha ebaühtlustes.

Vahatad liiga tihti

Kas tormad vahatama kohe, kui näed väikeseid karvakesi kasvamas? Kui vahatad liiga tihti, riskid nahaärrituse ja sissekasvanud karvadega. Anna nahale vahatamiste vahepeal vähemalt kolm nädalat aega taastumiseks, eriti tundliku nahaga piirkondades.

Mustad padjapüürid

Puhastad naha enne magama minekut põhjalikult? Kuid kas su padjapüürid on ikka puhtad? Vastasel juhul puutub su nahk igal öösel kokku lugematu arvu bakteritega. Vaheta padjapüüre vähemalt kord iga kahe nädala tagant.

Tarbid liiga palju suhkrut

Kui kasutad liiga palju suhkrut või sööd palju maiustusi, pidrudab see nahas kollageeni tootmist. Astu magusaisule vastu ja tarbi kommide-kookide asemel hoopis magusaid puuvilju nagu näiteks mango või ananass.

Eemalda kilekatted esimesel võimalusel

Tõid keemilisest puhastusest oma riided ära? Eemalda neilt kilekatted niipea, kui koju jõuad – plastikkottidelt imendub riidekiududesse kilekotiosasid, mida su nahk ei armasta.

Sa jood liiga palju

Vein, õlu, siider... Alkohol seob sinu organismis vett. Tulemus? Kuiv nahk, mis on kortsude tekkele väga aldis.

Kannad pidevalt tugevat meiki

Mõned päevad nädalas peaksid olema täiesti meigivabad – nii saab nahk hingata. Ühtlasi ennetad ummistunud pooride teket ja vädid enneaegset vananemist.

Allikas: Marie Claire