2. Võta enne vahatamist valuvaigistit. Muidugi pole see kohustuslik, aga siis on see tõepoolest vähem valus. Ainult sina tead oma valuläve…

3. Väldi vahatamisprotseduuri viis päeva enne ja pärast “päevi”. “Päevade” ajal on su keha enam tundlik kui muidu.

4. “Koori” nahka päev enne vahatamist. Kuid ole õrn. Õrn “koorimine” eemaldab nahalt surnud naharakud – see on aga parima tulemuse heaks ja sissekasvanud karvakeste vältimiseks hädavajalik. Spetsialistid soovitavad vältida “koorimist” kaks kuni kolm nädalat peale vahatamist, kuna see võib õrna nahka ärritada.

5. Treeni enne, mitte pärast vahatamisprotseduuri. Trenni tehes sa higistad – ja kui õrn vahatatud higistav nahk on kohe tihedalt spordiretuuside vastas, võib see tekitada nahaärrituse. See on viimane asi, mida vajad…

6. Vahata vähemalt kolm päeva enne, kui bikiinidesse poed. Kui sul on tundlik nahk, võib minna kuni kolm päeva, kuni punetus järele annab. Lisaks ei mõju soolane merevesi ja loomulikult ka kloorine basseinivesi, mis avatud nahapooridesse satub, sugugi hästi – tekkida võib tõsine nahaärritus.

7. Tea, mida sa tahad. Kõik puhtaks? Eest ja tagant? Ainult eest? Ainult külgedelt? Sa pead teadma, mida sa tahad. Samuti on ka vahasid erinevaid – kui sa ei ole päris kindel, mis on mis, tasub salongidest küsida, millist vaha ja miks nad kasutavad.

8. Mida sa sel päeval kannad? Eelista kanda midagi avarat, mugavat ja midagi, mis ei oleks tumedat värvi. Kui kosmeetik kasutab pärast vahatamist beebipuudrit, siis paramatult võib osa sellest su riietel lõpetada...

9. Võta paljaks. Kui kosmeetik palub sul riidest lahti võtta, siis tähendab, see et pead ära võtma kõik, mis taljest allapoole jääb. Neile, kes tunnevad end ebamugavalt, antakse jalga ühekordsed stringid. Oma aluspükse jalga jätta pole aga kindlasti hea idee… kui vaha neile peale läheb… siis see sinna ka jääb.

10. Puhtusekontroll. Nii, sa oled jõudnud salongi ja protseduur algab. Kui sind hakkab vahatama keegi, kes ei kanna kindaid ja kes võtab jäätisepulgalaadse spaatliga vaha suurest vahapotist (kust on ilmselgelt ka seda enne võetud), siis on aeg kiirelt sääred teha. Meelt muuta on igati okei – see on sinu tervis ja sa ei pea sellega riskima.

11. And action! Sa oled salongis ja kõik sujub. Lase nüüd kosmeetikul oma tööd teha. Jah, see on valus… Hinga sügavalt sisse ja välja – see aitab joogas, miks see ei peaks nüüd aitama? Samuti surfa telefonis protseduuri ajal uudiseid või räägi kosmeetikuga juttu – kõik, mis sind sellest hetkest eemale viib ja tähelepanu hajutab, teeb sulle vaid head.

12. Hoolitse naha eest peale vahatamist. Küsi täpseid juhiseid ja tootesoovitusi oma kosmeetiku käest. Maini talle kindlasti ka, kui plaanid lähipäevil randa minna - su nahk vajab ekstrakaitset!

13. See läheb kergemaks. Mida rohkem sa oma bikiinipiirkonda vahatada lased, seda vähem see haiget teeb. Esimene kord on kindlasti kõige valusam. Järgmistel kordadel on karvakesed juba nõrgemad ja tulevad kergemini ära.

Allikas: Well And Good