2. Kõige nutikam viis peitekreemi silmade alla on kanda nii, et "joonistad" silma alla kolmnurga – kolmnurga üks tipp tõmba pikemalt alla põse suunas. Kui kasutad seda meetodit selle asemel, et kannad peitekreemi vaid silma alla tumedamasse kohta, lood illusiooni paremast näonahast.

3. Et ennetada lauvärvi pudenemist ja silmalau nahavagudesse valgumist, tupsuta laugudele enne lauvärvi kasutamist kergelt primer'it. Kui sa ei saa seda endale lubada, siis töötab ka tavaline peitekreem.

4. Võitled pidevalt vistrikega? Hangi endale üks kvaliteetne vistrike punetust leevendav roheline peitepulk ja teine perfektselt sinu nahatooniga sobiv peitepulk. Toimi nii: hävita vistriku punetus, neutraliseerides see rohelise peitepulgaga (kanna seda vaid vistriku pinnale, et vältida bakterite levikut). Nüüd võta appi nahatooniga sobiv toode ja kanna see nii vistrikule kui ka selle ümber, et see lõplikult su nahaga ühte „sulaks“. Ära unusta kasutada mõlema toote puhul erinevaid aplikaatoreid. Kinnita puudriga.

5. Vistrik seljal või rinnal? Sa vajad nahatooniga ühilduvat peitekreemi ja läbikumavat puudrit. Kata probleemne piirkond peitekreemiga ning seejärel "kinnita" tulemus puudriga – viimane on vajalik vältimaks peitekreemi mahakulumist. Korda tegevust, kuni probleemset kohta ei ole enam näha.

6. Kui sul on väga peitekreemi vaja, kuid sul pole seda käeulatuses, tee nii – kanna probleemsesse kohta täpike jumestuskreemi ja lase sel mõni minut kuivada. Seejärel hajuta kergelt laiali. Trikk peitub selles, et kuivades jumestuskreem pakseneb ja saavutab (olenevalt selle puudrisisaldusest) lõpuks peitekreemi konsistentsi. Kui alustad hajutamist liiga vara, ei erine toote katvus jumestuskreemi omast kuidagi.

7. Sul oli unetu öö või lihtsalt ei puhanud end välja? Võta appi oma nahatoonist kergelt heledam peitepliiats ja kanna seda silma sisenurka, silmalau keskele ning kulmuluu alla. Hajuta. Said just puhanuma ilme!

8. Tumedad ringid silmade ümber teevad pahameelt? Katseta oranžikat peitekreemi ja tupsuta seda nahale oma sõrmusesõrmega – see on piisavalt õrn, et peitekreemi hajutada ja samas mitte õrnale nahale liigset survet avaldada. Oranžikas toon aga neutraliseerib kõik sinise ja halli varjud – viimistle tulemus õrna kihi enda nahatoonile vastava peitekreemiga.

9. Tea erinevat värvi peitekreemide eesmärki. Virsikutoon hävitab sinised ja hallid varjud, roheline katab punetuse, kollakad toonid on abiks ebaühtlase naha puhul.

10. Silmad paistes? Siin on suurepärane "ravisegu" olukorra leevendamiseks – sega käeseljal veidi silmakreemi, peitekreemi ja highlighter'it. Kanna see oma silmade alla, silma välisnurkadesse suunaga meelekohtadele ja kulmuluu alla. Olukord muutus just palju paremaks!

11. Pärast peitekreemi kasutamist vajuta näole õrnalt salvrätt: nii eemaldad kreemijäägid ja väldid selle kogunemist näiteks silmaümbruses olevatesse väikestesse kortsukestesse. Kui sul on rasune näonahk, hoia salvrätipakk alati käekotis, et vahepeal meiki ja nägu matistada.

12. Viimistle peitekreemiga kassisilma-meigi lainerijoon veatuks. Kasuta väikest viltuse otsaga meigipintslit ja paranda sellega kõik ebatäpsused. Kas pole mugavam kui kõike otsast alustada?

13. Too huulepulgatoon tõeliselt esile ja väldi selle kontuuridest väljumist. Kanna ümber oma huulte peenikese pintsliga peitekreemi – sa üllatud, kui hästi see su huulemeigi fikseerib.

14. Tekita illusioon täidlasematest huultest, kandes üla- ja alahuule keskele peitekreemi. Hajuta sõrmedega ja kasuta nude-toonis huuläiget.

15. Sul on kitsad huuled? Saavuta täidlasemad huuled, kattes huuled peitekreemiga ja tehes pliiatsiga uus huulekontuur. Tahad matti tulemust? Täida terve huulepind pliiatsiga. Sulle meeldib rohkem läikiv tulemus? Kasuta huuleläiget.

16. Too oma kulmud rohkem esile, kandes kulmude kohale ja alla oma nahatoonist veidi heledamat peitekreemi. Kasuta hajutamiseks oma sõrmi – nende soojuse mõjul on seda lihtne teha.

17. Oled alati igatsenud osata oma nägu õigesti kontuurida? Proovi! Sa vajad selleks kaht peitekreemi: üks peaks olema kaks tooni su enda nahatoonist tumedam, teine aga kaks tooni sinu nahatoonist heledam. Kui kasutad peitekreeme, mis on pliiatsi- või pulgakujulised, on sul neid lihtsam peale kanda ja need ei valgu laiali – omad toimuva üle rohkem kontrolli. Kanna heledamat peitekreemi näopiirkondadele, mis "püüavad" valgust (ninaselg ja küljed, otsmik, silmaalused, lõug), tumedamat aga piirkondadesse, mis on ka muidu varjus (juuksepiir, ninaselja väliskontuur, põsesarnade alune). Hajuta.

18. Seksika õhtuse look'i saad, kui rõhutad oma rangluud. Tõsta õlad üles ja joonista oma loomulikust nahatoonist kaks tooni tumedama peitekreemiga rangluule kontuur. Seejärel kata kontuuri sisemus enda nahatoonist kaks tooni heledama peitekreemiga. Hajutamiseks kasuta meigikäsna ja veendu, et hajutad korralikult – meigijooned rangluul on viimane, mida tulemusena näha soovid.

19. Loo endale tooniv päevakreem, segades kokku oma igapäevase näokreemi ja näonahaga sama tooni peitekreemi. Tulemuseks suurepärane kaks-ühes toode, mis niisutab ja ühtlustab jumet.

20. Hoia meigikotis rohkem kui ühte peitekreemi ja õpi neid õigesti kasutama. Eeldades, et sa pole sündinud ideaalse nahaga, vajad sa erinevate piirkondade parimaks võimalikuks "katmiseks" erinevaid tooteid.

Allikas: Harper's Bazaar