1. Istud terve päeva

Kahjuks on see on paljude naiste jaoks reaalsus, et tuleb istuda. Päev otsa. Istumine aga aeglustab verevoolu ja soodustab vedeliku kogunemist jalgadesse. See võib viia veenilaiendite tekkimiseni (veenilaiendid on umbes pooltel naistel), pahkluude tursumiseni ning isegi trombide tekkeni. Verevoolu parandamiseks tõuse iga tunni aja tagant veidikeseks püsti, käi ringi ja siruta jalgu.

2. Istud jalg üle põlve

Hea uudis on see, et vastupidiselt levinud uskumusele ei tekita jalgade risti asetamine veenilaiendeid. Kuid see mõjub veenidele siiski lisakoormusena, mis võib verevoolu aeglustada ning veresoonte seinu kahjustada. Seega, kui sul on soodumus veenilaiendite tekkeks, katsu tihedast jalg üle põlve istumisest hoiduda.

3. Unustad sääred koorimata ja niisutamata

Kõik see, mis on hea näole, mõjub hästi ka jalgadele. Jalgu tuleb kindlasti koorida ja niisutada. Mõtle sellest kui jalgade vananemisvastasest projektist… Sääri võid koorida sagedamini kui nägu, paar korda nädalas. Mis puutub niisutamisse, siis seda tuleks teha iga päev. Pesta ja raseerida tuleks samuti selliste toodetega, mis sisaldavad niisutavaid toimeaineid.

4. Oled raseerides lohakas

Mida iganes sa raseerimiseks kasutad, ära ole lohakas ega tee endale allahindlust. Mõtle nii: ma poleks ju lohakas, kui tegu oleks näoga. Raseerijat, millel on ideaalis neli tera, peaksid vahetama iga viie kuni seitsme raseerimiskorra järel või niipea, kui see pisutki nüriks muutub.

5. Ei ravi nahavigastusi korralikult

Sisselõige žiletiga, sääsehammustus või lihtsalt mingi kriimustus – kõik need jätavad armi, kui sa neid korralikult ei ravi ega hoolda. Mida teha siis, kui sul on juba jalal nähtav arm? Kasuta E-vitamiiniga armikreemi, mis sisaldab antioksüdante ning parandab kahjustatud kudesid.

Allikas: Marie Claire