Cathy sõnul on naisele siin elus number üks olla ema. "Kui lapsed kasvasid suureks, tundsin, et pean end naisena uuesti leidma. Kui emaks olemine on iga naise loomulik and, siis elukutse või töökoha valikul toob tulemusi vaid kogemus ja tahe midagi saavutada,” tunnistab naine, et tema ellu tõi uut ja põnevat töö tegemine.

Kui küsida Cathylt, milliste raskustega ta on pidanud elus rinda pistma, on vastus kohene – need on seotud tema endaga. “Iseenda tundmine. Olen aru saanud, et teiste süüdistamine, viha, kibestumus, andeksandmatus… see ei vii kuhugi. Kõige suuremad väljakutsed elus on suhted. Kõige muuga saame ise hakkama, aga me ei saa kontrollida ega muuta teisi inimesi. Kuidas õppida andeks andma, lahti laskma? Kuidas õppida iseend armastama ja lasta end armastada?”

Cathy Tullkvist

Naine ütleb, et on suur analüüsija ja talle meeldib asju läbi mõelda. “Suur abi on olnud sellest, et vaatan endast väljapoole. Meie minapilt otsib alati õigustust egost ning seal on õhkõrn piir uhkuse ja vale suuna valimise vahel. Elus pole tähtis saada alati oma õigus, vaid panna väärtused õigesse järjekorda. Taas ja taas. Keegi teine ei pane sind tundma seda, mida sa tunned, ainult sa ise. Ma reageerin emotsionaalselt siis, kui olen ise millessegi aega ja energiat panustanud, kuid seda ei hinnata ja sellest astutakse üle.”