Halvad harjumused
Just, suitsetamine mõjutab juuste hallinemist samuti. Lisaks sellele tekitab see suu ümber kortse ja mõjub tervisele üldiselt halvasti. Suitsetamine mõjub toksiliselt nii peanahale kui juustele, vähendades naha hapnikusisaldust ja suurendades kahjulike vabade radikaalide hulka. Viimased mõjuvad kahjulikult keharakkudele. Neid seoseid kinnitavad ka mitmed teadusuuringud.

Stress ja elutraumad
Paljudel inimestel ongi vananemise esimeseks märgiks hallide juuste teke ning kiharate õhenemine. See on seotud stressihormooniga kortisool. Kui kortisooli tase organismis on kõrge, mõjutab see karvafolliikuleid ning samuti väheneb organismis melaniini tootmine.

Harvadel juhtudel võib põhjus olla haiguses
Selline autoimmuunhaigus nagu paigutine kiilanemine (ladina keeles alopecia areata) kahjustab karvafolliikuleid, pidurdades juuste kasvu ning väga harvadel juhtudel on juuksed ka tagasi kasvades valged.

Autoimmuunset kilpnäärmepõletikku, mis põhjustab organismis B12-vitamiini puudulikkuse (ehk Hashimoto tõbi) seostatakse samuti enneaegse hallinemisega. Uuringud nende seoste vahel aga käivad, seega sajaprotsendiliselt seda veel põhjuseks pidada ei saa.

Ära tõmba halle karvu välja
Parim moodus hallidest karvadest „vabaneda“ on juukseid värvida. Välja kitkumine ei aita, vaid tekitab probleeme pigem juurde. Katsed on näidanud, et kui hall karv ära tõmmata, võib juhtuda, et selle asemele ei kasvagi uut.

Kui juuksed on juba halliks muutunud, siis endiseks nad enam ei muutu
Teaduslikult ei ole suudetud tõestada, et halliks läinud juuksed saaksid taas oma endise värvi omandada. Loomulikult kardavad paljud inimesed halle juukseid paaniliselt, kuid püüa selles näha positiivset. Nimelt on moemaailmas hallid juuksed vähemalt praegu vägagi trendikad ning leidub palju neid, kes juuksed ka sihilikult halliks värvivad. Samuti on vananemine ülimalt aeglane protsess, nii et üleöö sinu juuksed värvi ei vaheta. Õnneks on olemas mitmeid ennetavaid ja protsessi veelgi enam aeglustavaid meetodeid: unusta suitsetamine, püüa ohjeldada stressi ning muuda oma elustiili tervislikumaks.

Allikas: Shape