2. Silmad. Kuna silmad on eriti tundlikud, siis ka kõige väiksemad ärritajad mistahes mikroosakeste näol võivad neid tõsiselt ärritada. Kui silmad sügelevad, siis proovi sügelustundest üle olla ja mitte silmi hõõruda. Kui kasutad kontaktläätsi, pese käed kindlasti enne põhjalikult seebi ja veega.

3. Kõrvad. Kõrvade sisemus on väga õrn – ära mitte kunagi püüa kõrvavaiku eemaldada kas sõrmede või vatitikkude abil. Küsi apteegist spetsiaalselt selleks ette nähtud vahendeid, mis on kõrvade tervisele ohutud.

4. Nina. Sinu nina sees elavad bakterid, mis tagavad selle tervisliku olukorra. Hoidu igasugusest nokkimisest – su sõrmedel on baktereid, kes ninna sugugi oodatud pole. Ja ka vastupidi, nii võib sinu sõrmedele sattuda baktereid, mis võivad teistele ohtlikud olla, eriti praegusel aastaajal.

5. Suu. Enamik suus olevatest bakteritest on ohutud ja suu tervisele kasulikud. Kuid need bakterid, mis satuvad suhu pesemata käte kaudu (telefoni, käsipuude, mikrolaineahju vms puudutamisel), võivad tervisele tõsiselt ohtlikud olla. Hammaste hügieen on samuti ülioluline.

6. Naba. Kas teadsid, et naba on ilmselt sinu keha kõige mustem koht? Naba kuju võimaldab bakteritel sellesse koguneda ja need ei eemaldu ka duši all käies.

7. Küüned. Nii sõrme- kui varbaküünte all elab suur hulk baktereid – see on ka üks põhjus, miks näiteks arstid ja õed alati kindaid kannavad. Hoia küüned alati lühikeste ja hooldatutena ning käsi pestes pööra suurt tähelepanu ka küünealuste puhastamisele.

Allikas: RD