Vanakooli teksad, teksajakid… Ja me peame siin silmas tõelisest denimmaterjalist esemeid (mida sa igapäevaselt ei kannagi), mitte neid segukangastest variante, mis venivad välja peale igat kandmiskorda. Et rõivaid kandmise vahepeal värskendada, auruta neid ja/või pritsi neile kangavärskendajat. Kui teksat pesed, pööra need pahempidi ja kasuta jahedat vett. Pesukuivatisse ära neid kunagi pane.

2. Villane mantel

Loodetavasti viid sa oma mantli peale talvehooaja lõppu keemilisse puhastusse. Aga see on ka kõik, mida su mantel hooldamiseks vajab. Vahepeal võid sellelt mustuse eemaldamiseks kasutada õrna harjakest, kuid ole selle kasutamisel ettevaatlik. Villamantel rippugu alati tugeval riidepuul, mis ei lase mantlil oma kuju kaotada/seda moondada.

3. Kootud vintaažesemed

Kes teab, kui vana see pontšo tegelikult on, mis sa vintaažpoest ostsid… Seega kohtle seda hellalt ja ära mitte kunagi pese seda pesumasinas. Peale ostmist pese see õrnatoimelise pesuvahendiga käsitsi ära, kuid pärast seda kindlusta, et kannad seda ettevaatlikult ja hoiad seda õhurikkas keskkonnas.

4. Nahkjakk

Nahkesemed pole odavad, seega mis puudutab selle pesemist, jäta see alati professionaalide hooleks. Kui jakk määrdub, puhasta seda õrnalt niiske lapiga. Kui jakki kandmishooaja lõppedes garderoobis kaugemale paigutad, jälgi, et pakiksid selle kotti, mis laseb õhku läbi. Nahk on “elus” materjal ja kuivab õhukindlas keskkonnas liigselt.

5. Moodsad tossud

Me ei räägi siin nendest tossudest, mida sa treeningsaalis kannad (pese neid palun tihti!) - peame silmas hoopis neid iludusi, millega sa pühapäeval brunch'ile suundud. Peale ostmist ja enne kandmist pihusta neile kindlasti spetsiaalset vett ja pori hülgavat vahendit (jalatsikauplustes osatakse sind kindlasti konkreetsete paaride puhul parimal viisil aidata). Ära selliseid tosse kunagi pesumasinasse pane, selle asemel “vannita” neid ja need on taas nagu uued.

6. Abielusõrmus

Kui hoiad abielusõrmust igapäevaselt sõrmes, ei vaja see lisapuhastust – koos kätepesuga saab ka sõrmus puhtaks. Iga-aastane kontroll ja vajadusel väikeste paranduste tegemine juveliiri juures hoiab su sõrmuse aga pikki aastaid tippvormis.

7. Vildist kübar

Jah, su lemmik villane müts võib su juuste rasu küll endasse imada ja vajab seetõttu ka regulaarset pesu, kuid su moeka viltkübara kohta see ei kehti – vilt ei ole nii imav materjal. Harja seda õrnalt kandmiskordade vahel ja hoiusta kübarat tagurpidi spetsiaalses kübarakarbis (selle puudumisel sirgel pinnasel). Kui kübarale on tekkinud siiski kangekaelsed kandmisrandid (näiteks jäljed kuivšampoonist), vii see keemilisse puhastusse.

Allikas: PureWow