Tõde: Vahel jõuad võiduka lõpuni ka rahulikult ja aeglaselt, kuid dieetide puhul ei pea see alati paika. Iga inimese keha on erinev. Uuringud on näidanud, et mida rohkem kilosid sul kaotada on, seda kiiremini need ka alguses kaovad. Ka vastupidine on tõsi: väiksema keharasva protsendiga inimeste lisakilod kaovad aeglasemalt, sest kaotada on vähem.

Müüt: Ära söö pärast õhtul kella seitset

Tõde: See ei ole oluline, mis kell viimase ampsu võtad, kui sinu üldine kalorite tarbimine on stabiilne. (Mõtle kõigile neile saledatele inimestele, kes õhtuti kell 10 õhtusööki söövad.) Probleem peitub aga selles, et hilisõhtused snäkid kipuvad olema ebatervislikud. Eelista õhtuti midagi kerget nagu puuviljad ja popkorn.

Müüt: Söögikordade vahele jätmine kaotab kilod

Tõde: Jah, sujuvalt lõunasöögi vahele jätmine on imelihtne. Kuid toidukordade ignoreerimine on üks suurimaid vigu, kui sinu eesmärk on kilosid kaotada. Enda piiramine tekitab sinus nii vaimselt kui füüsiliselt halva tunde ning tekib ka oht, et järgmisel korral kehale toitu pakkudes sööd liiga palju.

Müüt: Kuus väikest portsjonit on parem kui kolm suurt

Tõde: Arvatakse, et mitu väikest portsjonit kiirendavad ainevahetust. Uuringud on aga näidanud, et kaalukaotuse vaatepunktist ei ole vahet, kas sööd kuus väikest või kolm suurt portsjonit, kui need sisaldavad kokku sama palju kaloreid. Oluline on jälgida, kui palju kaloreid tarbid kogu päeva jooksul.

Müüt: Väldi süsivesikuid iga hinna eest

Tõde: Atkinsi dieedi järgses maailmas peaksid süsivesikud alati olema tasakaalustatud toitumisharjumuste osa. Oluline on süüa niinimetatud häid süsivesikuid nagu pruun riis ning puu- ja juurviljad. Vältima peaks rafineeritud ja eeltöödeldud tooteid nagu sai, küpsised ja krõpsud.

Müüt: Kõik rasvad on halvad

Tõde: Palun viska see mõte oma peast välja. Jah, mõned rasvad tõepoolest annavad sinu kehale lisakilosid, näiteks piimatoodetes leiduvad rasvad, kuid ülejäänud neist on organismile hädavajalikud. Mõtle näiteks oliiviõlile, mis on monoküllastumata rasvhape (ehk hea rasv). Teadlaste sõnul alandab see vererõhku ja kolesteroolitaset ning vähendab ka südamehaiguste riski.

Müüt: Gluteen ja piimatooted on halvad

Tõde: Kui sul ei ole diagnoositud gluteeni või piimatoodete talumatust, pole põhjust neist hoiduda, sest kaalukaotuse koha pealt ei mängi need mingisugust rolli. Kui väldid piimatooteid ja gluteeni, kuna see on trendikas, ei saa sinu keha piisavas koguses kaltsiumi ja valku. Samuti jätad end ilma kasulikest süsivesikutest, mida eelnevalt mainisime.

Müüt: Kardiotreening on ainus viis kilode kaotamiseks

Tõde: Jõutreening ei muuda sind kulturistiks. Raskuste tõstmine aitab kasvatada lihasmassi, mis põletab rohkem rasva ja kaloreid. Seega on kardio oluline, kuid see ei tähenda, et võiksid lihastreeningut täielikult vältida – just see annab sinu kehale kauni vormi.

Müüt: Vee joomine on kiire lahendus

Tõde: Kui inimene toitub ebatervislikult ega tee trenni, siis pelgalt vee joomine ei aita lisakilosid kaotada. Pidev veejoomine on oluline, sest see hoiab keha vedelikutaseme normaalsena ning aitab ka täiskõhutunnet saavutada. Sellegipoolest ajavad paljud segi nälja- ja janutunde. Pea aga meeles, et see ei tohiks olla sinu peamine kaalulangetuse strateegia.

Allikas: PureWow