Keskmiselt on köögirätikute ja vannilinade eluiga umbes kaks aastat. Selleks ajaks on materjali kiud regulaarsest kasutusest ja pesemisest nõrgenenud ega ima niiskust enam sama hästi kui varem. Tegelikult tuleks köögirätikud välja vahetada paar korda aastas. See võib tunduda liiga sage, aga olgem ausad, sul on ilmselt ka palju vanemad käterätikud veel kasutuses, seega alustagi neist.

Paberipahn

Vanaema kingitud sünnipäevakaarti võib olla tõesti valus prügikasti visata, kuid kui sa ei kavatse seda just raamida ja kuidagi välja panna, kas on mõtet seda alles hoida? Sama kehtib ka vanade ürituste piletite ja kutsete kohta. Tühjenda oma sahtlid ebaolulistest paberitest (loe: pahnast), ning muretse oma tõeliselt eriliste meenete jaoks kena karp, kust neid alati leida võid.

Üleliigne köögiriist

Köögikapid- ja sahtlid on ühed kõige enam kola täis pinnad terves kodus. Kevad on suurepärane aeg nende sisu kriitilise pilguga üle vaatamiseks. On sul tõesti vaja kolme sisuliselt samasugust kulpi? Tühjenda kõik kapid ja sahtlid, et saaksid ülevaate sellest, kui palju asju sul tegelikult on. Nii näed, mida sa ka tegelikult kasutad ning mis kogub kauges kapinurgas niisama tolmu.

Erinevad riidepuud

Kui oled oma kapis talvise garderoobi kevadise vastu välja vahetanud, leiad ilmselt hulgaliselt tühje, keemilisest puhastusest üle jäänud traadist riidepuid. Viska need minema! Hästi organiseeritud ja ilusa riidekapi saladus on riiete riputamine ühesugustele, kvaliteetsetele riidepuudele.

Vanad juhtmed

Me tarbime aina rohkem tehnikat ning vahetame seda järjest kiiremini välja. Nii koguneb toanurkadesse igasuguseid juhtmeid, mis tõenäoliselt ei kuulu enam ühegi seadme juurde. Need koguvad tolmu ja on muuseas ka tuleohtlikud... Elektroonikajäätmeid ei tohi lihtsalt ära visata, sest need saastavad loodust. Pead need viima kas lähimasse kogumispunkti või pöörduma selle puudumisel elektroonikapoodi, kellel on kohustus väiksemat tehnikat vastu võtta, et sellest seaduslikul teel vabaneda.

Allikas: Vogue