1. Veeda nädalavahetus nii, et ei osta midagi

Väga suure tõenäosusega kulub ka sul kõige rohkem raha just nädalavahetusteti, mil paljud eestlased armastavad suunduda kaubanduskeskustesse poodlema või uude restorani sööma. Aga vahetevahel tasuks veeta oma vabad päevad ka nii, et sa ei osta mitte midagi (praegu on selleks suurepärane võimalus!). Ära telli toitu koju, ära söö väljas ja planeeri oma söögikorrad hiljemalt reede õhtul ära. Mine hoopis õue ja tee midagi, mis ei nõua raha, näiteks metsa jalutama.

2. Automatiseeri see

Kui tunned, et sa pole lihtsalt mitte kunagi võimeline raha kõrvale panema, automatiseeri see n-ö püsimaksena, mis kannad iga kuu oma eraldi pangakontole. Alusta väikeste summadega ja tõsta seda aeg-ajalt. Mida vähem sa tunned, et see raha su kulutamiseks mõeldud pangakontolt “kaob”, seda lihtsam on seda ka koguda.

3. Ära raiska toitu

Pane oma järgmise nädala söögikorrad juba pühapäeval paika ja kui midagi jääb õhtusöögist järele, söö seda järgmisel päeval lõunaks, mitte ära viska prügikasti. Sa ei pruugi küll koheselt näha, et säästad seeläbi raha, aga reaalsuses võid nii panna kõrvale sadu eurosid.

4. Lükka kulutusi edasi

Mäletad lapsepõlve aegu, kui sa unistasid mõnest asjast väga, aga su vanemad ei ostnud sulle seda? Täiskasvanuks olemise üks suur pluss on see, et need otsused saad sa ise ära teha. Meie aga soovitame sul nende otsuste tegemisega venitada ja kui sa tõesti leiad midagi, mida sa väga tahad või mida sul vaja on, siis oota selle ostuga kuu lõpuni. Seni kogu eraldi selle jaoks raha ja soeta see endale enne järgmist palgapäeva. Sel juhul tunned sa, et oled selle päriselt ära teeninud ja ostust saadud rõõm kestab kauem.

5. Küsi nõu targematelt

Kui sa tunned, et sa ei suuda sentigi kõrvale panna, küsi nõu mõnelt sõbralt, kel paistavad rahaasjad korras olevat või pöördu professionaali poole. Poodides müüakse ka mitmeid säästmise teemalisi raamatuid ja viimaste aastatega on tekkinud ka mitmeid taskuhäälinguid või Facebooki gruppe, kust abi saada.

Allikas: Career Girl Daily