Meremehestiil on ajatu moeklassika, mis kajastub suuremal või vähemal määral igakevadistel moelavadel, iga kord veidi erineval kujul. Alates lihtsast sini-valgest triibumustrist kuni keerulisemate kombinatsioonideni pakub meremehestiil midagi igaühele ja igaks puhuks – nii argiseks tööpäevaks kui glamuurseks jahisõiduks päikeseloojangul. Kui tahad viimase malli järgi meremeheks riietuda, siis tea, et praegu armastavad moedisainerid rõivastel erinevaid mereande näidata.

Altuzarra kootud triibulise kleidi muudavad suviselt kelmikaks madalale lükatud õlad ja värvikad aksessuaarid. Foto: Scanpix


Lihtsat särkkleiti saab erinevate lisandite abil kanda nii asjalikul argipäeval kui mugavalt puhkusel viibides. Marc Aurel, 129,99 (kaubamaja.ee)


Karakteriga lilled

Lilled ja suvi kuuluvad kokku ning nagu lillepeenralgi, leidub ka moes väga erinevaid lilli. Sel suvel on romantiliste lillemustrite kõrval selgelt domineerivad suured, dramaatilised lilled, mis tulevad eriti julgelt välja tumedal taustal. Ideaalne julgetele kandjatele, kes ei karda piire nihutada – tumedad riided suvel?! Koos selliste särtsakate õitega igal ajal! Et lilletooni veel efektsemat esile tuua, võõpa ka huuled sama värvi.

Blumarine esitles kevadsuvisel moeetendusel kleiti, mis sobib kandmiseks aasta ringi. Foto: Scanpix


Selles kleidis kohtuvad kelmikad satsid, asümmeetriline lõige ja suvine lillemuster. H&M 49,99


Maksikleidid igale maistele

Suveaeg toob kaasa palju pidulikke üritusi: koolilõpud, pulmad… See on parim aeg, et kanda lendlevaid maksikleite. Pikkade kleitide ja seelikute kandmiseks ei pea aga sugugi mitte peole minema – piisab sellest, kui minna puhkusel ka niisama õhtul linnapeale jalutama. Löö ennast üles ja loo erilisi hetki, mida terve pimeda talveaja meenutada. Millist kleiti valida, sõltub sinu stiilist – moelavade märkasime nii muretult hipilikke, daamilikult voogavaid kui ka peenelt pitsilisi versioone.

Plisseeritud maksikleit Valentino kevadsuvisest kollektsioonist. Foto: Scanpix


Lenna Kuurmaa disainis Tallinn Dollsile etno- ja hipistiilis suvekollektsiooni, kuhu kuulub ka eriti kaunilt voogav maksiseelik. Foto: Kalle Veesaar


Hoogne ja sportlik

Sõnad “sportlik” ja “šikk” on moemaailmas küll juba omamoodi klišeeks muutunud, kuid selleks on ka väga lihtne põhjus. Inimesed on üha liikuvamad ja tahavad seejuures šikid välja näha – parim näide on sportlike jalanõude megatrend, mis saabus mõned aastad tagasi ja ei plaani veel niipea lahkuda (veelgi enam, nüüd näeme moelaval koguni glämme plätusid!) –, kuid see ei tähenda, et peaks dressides ringi käima. Sport on ka moekunstnikele lõputuks inspiratsiooniallikaks ja õnneks mugavatest rõivastest, mis kandjat maksimaalselt kaunistaksid, sel hooajal juba puudust ei pea tundma.

Kevadel esitleti uut vabaajarõivastebrändi Amanjeda Sport Couture, millest leidis vihjeid nii purjetamisele, tennisele kui golfile. Foto: Karli Saul


Sportlikult mugav, viks ja viisakas. Tommy Hilfiger, 189,99