Päikesekreem on sinu parim sõber
Kes meist poleks kuulnud nõuannet, et päike mõjub aknele kalduvale näonahale positiivselt? Jah, päevitus muudab vistrikud vähem silmapaistvaks, kuid UV-kiirgus kahjustab rakke, tekitab põletikku ning muudab näonaha hoopis hullemaks. Sinu jaoks on parimaks valikuks matistava toimega päikesekaitsekreemid, mis ei ummista poore.

Määri nahale sidrunimahla
Pigista sidrunist mahl välja ning kasuta seda toonikuna. Happeline mahl koorib õrnalt nahka. Kuna tegemist on loodusliku nahka pinguldava ainega, aitab see ka komedoonide teket vältida. Boonus: sidrunis sisalduv C-vitamiin paneb naha särama ning leevendab ka arme.

Salavaenlased: juuksed
Sa ei tule ilmselt selle pealegi, kuid vahendid, mida juustes kasutad, võivad näonaha seisukorra hullemaks muuta. Lõhnastatud šampoonid, geelid ja spreid ärritavad nahka ja ummistavad poore. Eriti, kui kannad tukka - õlid ja muud tooted jäävad juustesse, hõõrduvad vastu laupa ning vallandavad akne. Kasuta lõhnastamata juuksehooldusvahendeid ning kui oled eelneval päeval juukseid pesnud, kinnita tukk laubast eemale.

Eelista jahedat
Kuum vesi laiendab veresooni, mis põhjustab punetust ja põletikku. Muidugi ei soovita me sul vaid jääkülma duši all käia, kuid ära pese end ka tulikuuma veega ning eelista eriti näol leiget vett.

Vaheta padjapüüri sageli
Püüa padjapüür iga paari päeva järel uue vastu vahetada. Kui sa seda ei tee, on sinu padi kahjuks kui bakterikasvandus. Veel parem on, kui kasutad siidist padjapüüre, sest need on naha vastu leebemad.

Kui akne on aga püsiv ning sul hakkavad ka tekkima armid, on aeg nahaarsti poole pöörduda.

Allikas: thisispowder.co.uk