Payne usub, et on kolm punkti, mis loovad kehas füüsilist energiat ja millele on vaja keskenduda. “Mina keskendun neile näiteks trenni tehes, kuid see pole ainus viis – sa võid neile keskenduda ükskõik, kus ja millal.“

Kõigepealt küsi endalt järgnevad küsimused.

Kas kõik on ikka nii halvasti, kui sulle hetkel tundub? Vastates nendele küsimustele kaardistad oma enesetunde ja soovid.

- Kas olen oma eluga hetkel maksimaalselt heas punktis?
- Mida ma otsustan oma kehaga teha?
- Millele ma otsustan oma elus keskenduda?
- Mida ma endale ütlen?
Seejärel naerata endale.

Kõigest sellega, et muudad oma keha hoiakut, saad iga olukorda erinevalt käsitleda. Naeratamine muudab sinu biokeemiat. Tee proovi.

Ära lase eesmärgil end kinni hoida. Kas sa suudad keskenduda õnnetundele, mis tekib eesmärgi saavutamise teekonna ajal ja mitte sellele „X“-ile (ükskõik, kas selleks on ideaalsed kõhulihased või oma maja)? Sinu stressitase tõuseb, kui mõtled pidevalt, et vajad õnne tundmiseks ilusat kõhtu. Soovid ja ihad tõmbavad sind enda sisse ja tekibki püsiv võitlus iseendaga. Püüa esmajoones keskenduda eesmärgi saavutamise protsessile, mitte sihtmärgile.

Hinga läbi lihaste. Lihaste aktiveerimise võti peitub nimmelihases (mis on ühendatud selgrooga ja reieluuga, aidates puusapainutajatel normaalselt töötada) ja tuharalihastes, diafragmas ehk vahelihases. Just nende kombinatsioon moodustab tugeva lihaste ringi. Stressi tõttu on keha pingelises sundasendis, kus nimme- ja tuharalihased ninh diafragma lakkavad normaalselt toimimast. Kui diafragma, mis on üheks kõige olulisemaks hingamislihaseks, ei tööta nagu vaja, siis pead sisse hingama läbi rinna. Kui seda teed, siis stimuleerid liialt närvisüsteemi – kogu keha protsessid on liigselt koormatud. Kui oled sellises tugevalt ärevas seisundis, voolab veri kiiremini jäsemetesse mitte ajju. Seega sa ei suuda loogiliselt mõelda. Kui lihased on aktiveeritud, tahame saada õhku diafragmasse, et see saaks närvisüsteemi ümber lülitada puhkamise ja taastumise seisundisse.

Kui sa jooksed, saad küll käsi all hoida, kuid püüa lõdvestada ka õlad, et kogu sinu ülakeha oleks tõeliselt lõdvestunud. Võid seistes õlgu lausa raputada. Isegi see asjaolu, et hoiame alatasa midagi käes, loob pinget läbi käte, õlgade ja kaela. Kui sa saad päeva jooksul juba kolm korda seisma jääda ja kolm korda sügavalt sisse hingata, on see suurepärane algus.

Allikas: Coveteur