1. Puhka Eestis veebileht

Puhka Eestis veebileht annab hea ülevaate kõikidest Eesti põnevamatest turismiatraktsioonidest. Võimalus on otsida huvipakkuvaid kohti nii asukoha- kui ka huvide põhiselt. Olenevalt sellest, kuhu reisida on soov, saab otsida erilisi elamusi või põnevaid paiku Tallinnas, Põhja-, Lõuna-, Lääne-Eestis või saartel. Elamusi leiab nii looduse kui ka linnapuhkuse huviline, samuti on välja toodud ööbimispaigad, ühistranspordi sõiduplaanid, erinevad pingeread ja nimekirjad.

2. Maakondlik turismiinfo veebileht

Suurematel Eesti turismikeskustel on samuti oma veebilehed olemas, kust nii külastajad kui ka kohalikud leiavad huvipakkuvat infot. Näiteks Pärnu külastajatel tasub otsida märksõna Visit Pärnu, Tartu külastajatele on veebileht Visit Tartu, Narva kohta saab uudistada näiteks Narva Külastuskeskuse lehel.

3. Linnade ja maakondade turistiäpid

Mitmetel linnadel ja maakondadel on ka oma mobiilirakendused, mis annavad külastajatele vajalikku asjakohast infot. Näiteks mobiilirakendus Pärnu – Explore Hansa on suunatud Pärnu linna külalistele ja sisaldab olulisemat informatsiooni linna vaatamisväärtustest, sündmustest, aktiivsetest tegevustest ning majutus- ja toitlustusasutustest.

4. Erinevate turismipiirkondade veebilehed

Lisaks maakondlikele turismiinfokeskustele on oma veebilehed ka juba paljudel väljakujunenud aktiivsetel turismipiirkondadel. Pärnumaalt leiab näiteks Romantilise Rannatee turismipiirkonna, mis kulgeb 250 kilomeetril Pärnu lahe rannajoone ääres Varblast Iklani. Sealt leiab infot nii ööbimise, sündmuste, looduskaunite kohtade kui ka kohalike kohvikute kohta. Sellised turismipiirkondade veebilehed leiab harilikult maakondlike turismiinfo lehtede kaudu.

5. Reisiportaalid ja -äpid

Tegelikult töötavad need samad reisiportaalid, mis välismaal reisideski, ka Eestis puhkust planeerides. Nii saab näiteks AirBnB või Booking.com kaudu otsida sobivaid ööbimiskohti. Tripadvisor näitab külastajate poolt soovitatud restorane, atraktsioone või hotelle ning Like a Local Guide tutvustab kohalike lemmikpaiku. Samuti võimaldavad need äpid jätta külastatud kohtade kohta tagasisidet, mis on kohalikele turismiettevõtjatele suureks abiks.

6. Google Maps

Google Maps on hea tööriist kõigile reisisõpradele. Vali vaid kaardilt huvipakkuv piirkond ning sisesta otsingusse, mida soovid leida – puhkemaja, matkarada, restoran, vaatamisväärsus, hotell või mänguväljak. Majutuskohtade puhul näeb kaardilt kohe ära ka näiteks keskmise hinnaklassi. Lisaks pakub Google Maps muidugi head võimalust sõidu marsruuti planeerida ja asukohtade vahemaid määrata.

7. Instagram ja Facebook

Reisimiseks inspiratsiooni leidmiseks on sotsiaalmeedia hea allikas. Kindlasti tekib sõprade reisipilte vaadates ka endal himu uusi kohti näha. Instagramis Eesti ilusate paikade otsimiseks tasub kasutada teemaviidet #visitestonia, samuti saab otsida postitusi piirkonna või kindla koha põhiselt. Facebooki otsinguga saab minna veelgi täpsemaks ning leida soovitud märksõnaga muuhulgas nii postitusi ja fotosid kui ka kohti ja sündmusi. Ära unusta ka enda postitustes sobivaid teemaviiteid kasutada, et ka teised reisihuvilised põnevatest elamustest osa saaksid.