Mosaici disaineri Gea Prometi sõnul peaks lõpetaja esmalt lähtuma enda tüpaažist ja mõtlema läbi, kas talle meeldiks enam klassikaline lahendus (näiteks šikk kostüüm) või eelistaks ta kelmikamat varianti kleidi näol. Kuna tegu on suve alguse perioodiga, siis soovitab ta vältida musta värvi ja anda võimaluse hoopis suviselt heledatele toonidele ning eriti hooaja trendivärvile, milleks on valge.

Kui põhikoolilõpetajatele soovitab ta pigem kleite, siis keskkoolilõpetajaid innustab Promet katsetama juba naiselike kostüümide ja seeliku ning pluusi kombinatsioonidega.

"Romantilisema hingelaadiga lõpetajatele leidub Mosaici tootevalikus hulgaliselt pitsilsi ja lillelisi kleite. Materjalidena oleme kasutanud nii luksuslikku puuvillasatiini kui siidi," lisab ta.

Katseta ja kombineeri

Ivo Nikkolo disainer Britta Laumets peab stiilse komplekti võtmeks seda, kuidas rõivaesemed on omavahel kokku sobitatud. "Õhutangi naisi julgemalt oma välimusega katsetama ja erinevaid kombinatsioone proovima – lõpuks on ju kõige tähtsam see tunne, mis kandjal rõivaid kandes tekib," alustab disainer. "Kindlasti sobiks lõpetamisele imekaunis erksavärviline siidkleit."

Disainer julgustab rohkem ka ehetega eksperimenteerima: "Just aksessuaarid on need, mis välimusele lõpliku viimistluse annavad. Pidulikumatel juhtudel, nagu lõpuaktused seda on, võiks kindlasti valida säravamad ehted."

Praktiline valik

Bastioni disainer Monika Randloo soovitab lõpuriietuse valikul arvesse võtta ka rõivaste praktilisust: "Soovitan valida selline kleit või komplekt, mida saaks ka edaspidi suvistel pidulikel üritustel kanda."

Naiselikele tüpaažidele soovitab ta tutvuda Bastioni ja ajakirja Anne & Stiil koostöös sündinud kollektsiooniga, mis on inspireeritud ilu ja armastuse sümbolist roosist ning võimaldab kombineerida nii õrnalt heledaid kui ka temperamentselt tumedaid koosluseid.

"Kollektsioonis sisalduvad maani kleidid ja seelikud sobivad madalate rihmikutega kenasti ka soojadel suveõhtutel kandmiseks," lisab ta. "Kõige suurema muutuse saabki läbi teha pika seelikuga – pidulikul puhul kanna seeliku peal pidulikku valget või roosat pluusi, argisema komplekti saab, kui kombineerida seelikut lihtsa kudumi ja/või sportliku särgiga, lisades ka näiteks sportlikud jalanõud."

Vaata Mosaici, Ivo Nikkolo ja Bastioni soovitusi lõpukleitideks siit: