Kollektsiooni kaunistavad käsitööna valminud abstraktsed mustrid, omanäoline kalanahk ja õrnad kudumid, luues kokku pastelse alatooniga kihilise vaatemängu. Kollektsiooni värvigamma tuleb kevadhommikuse metsaaluse värvidemängust, kus omavahel võistlevad hõbehallid põdrasamblikud ja nende seast visalt pead välja pistvad värsked rohukõrred, mis on kaetud veekristallide looriga. Samuti ka kivikurrud, mis on just lume alt pea välja pistnud ja hingavad värsket õhku peale pikka talve.

Kollektsioonis esindatud kudumid on valminud Prangli saarel, soovides toetada suuremat eesmärki: anda saare põliselanikele aastaringset tööd. Komplektide seast leidub ka mööbli- ja jalanõutööstuse jääknahku, mis on kombineeritud kollektsiooni mustritesse.

CAROLXOTT on bränd, mis sai alguse inspireerivatest Eesti väikesaartest. Elu saartel nõuab omamoodi südikust, sest kõik maised tegevused, mis tunduvad igapäevaelus tavalised on väikestel saartel piiratud. Nii võib vahel lõigata ilm kontakti pärismaaga ja takistada meile omast elu kulgemist. Sellegipoolest on osadel meie väikesaartel aastaringne elu säilinud. Minu eesmärgiks on tunnustada neid inimesi, kes on jäänud sajandite vältel endale ja saarele kindlaks ning jutustada lugusid värvikate kollektsioonide näol nende igapäevaelust.

Hõbenõelale nomineeritud disaineri Cärol Oti loomingut saab Tallinn Fashion Weeki raames näha teisipäeval, 20 oktoobril nii otseülekandena Anne & Stiili veebis kui Kuldnõela galal kohapeal.