Ühine palve toob inimesed kokku

Kuni homseni, 22. augustini toimub Carolina algatusel koos organisatsiooniga Kuldne Ajastu Eesti igal õhtul kümme minutit kestev ühine palve Zoomi vahendusel, millega saab soovi korral liituda siin! (vajalik kood: 875 1053 1873)

Inimkett tõi 31 aastat tagasi meile vabaduse ehk toob Valgevenelegi

31 aastat tagasi toimus erakordne sündmus, mil kaks miljonit inimest ühendasid käed, luues seekaudu 600 kilomeetri pikkuse inimketi, millega Leedu, Läti ja Eesti inimesed näitasid oma ühist soovi elada vabas riigis.

See rahumeelne, aga mõjuvõimas protest on süüvinud paljude eestlaste mällu ning paneb siiani uhkust tundma. 23. augustil kell 19 saab Balti keti aastapäeval seda suursündmust taasetendada, kuid seekord Valgevene vabaduse nimel.

Inimkett moodustatakse kolmes Balti riigis – Läti kett saab alguse Duagvapilsist ja Leedu kett Vilniusest, mis kulgevad Valgevene piirini. Tallinnas algab üritus kell 19 ning kett moodustatakse Vabaduse väljakult Valgevene suursaatkonnani.

Valgevene küsimus on eestlastele oluline

Paljud eestlased elavad Valgevenele kaasa. Eesti mees Andres Reede on näiteks solidaarsuse märgiks otsustanud sõita jalgrattaga ümber Mandri-Eesti, et ka Riigikogu mõistaks, kui oluline on langetada Valgevene küsimuses konkreetsed otsused.

“Alustan kodulinnast Valgast, Pärnu, Tallinn, Rakvere, Narva, Räpina, Värska, Võru, Valga. Kokku 888 +/- km,” kirjutab Andres Reede oma Facebooki lehel. Tallinnasse jõuab ta 23. augustil, kus osaleb ühtlasi inimketis ning teeb kogu teekonnast oma Facebooki lehel live-ülekandeid.