Puidust käekelladest, lipsudest ja prillidest oleme kirjutanud, aga kas olete näinud sellist komplekti, kuhu kuuluvad puidust mansetinööbid ja lipsunõel? Kui otsite kingitust ülikonna- ja lipsukandjale, siis usaldage seda – ta ei pettu kindlasti. Igor Volkov, 45.- (Nu Nordik)

Spetsiaalselt ööloomadele

Kui otsite kinki kroonilisele sissemagajale, unimütsile ja hilinejale, siis lubage tal viimaks ometi end välja puhata. Öölooma unemaskid on lõbusad ja valikust leiab vasteid väga erinevatele tüpaažidele. Kuidas oleks näiteks sellise ükssarvega? Unemask 24,50 (www.ooloomstore.com)

Praktiline kink

Siin on midagi neile, kes hindavad kingituste juures eelkõige praktilisust – nahkvutlaris kingalusikas Scheckmannilt. Olgu see vihjeks, et järgmisena võiksid kuuse alla ilmuda sama disaineri poolt eritellimusena valminud kingad! Nahkvutlaris kingalusikas 23.- (Eesti Disaini Maja)

Teegurmaanidele

Pakk teed sobib kingituseks alati, kuid selline kinkepakis ja armsate kirjadega variant on jõulukingituseks iseäranis hästi sobiv. Kinkepakis on kaks teepakki – magus tee jasmiiniõitest, õunast ja sidrunheinast ning segu maasika, saialille ja rooibose magusast mekist ning oliivipuu lehe, sidrunheinast ja ingverist. Tutvu valikuga www.especha.eu/et, 18,60

Isikupärased kõrvarõngad

Kui otsite kingitust parimale sõbrannale, tütrele või mõnele teisele naisele, kelle stiili te hästi tunnete, siis on alati heaks ideeks valida talle ühed disainkõrvarõngad – nende valik Eesti disainipoodides on väga lai. Meile meeldivad Lisa Kröberi “Folded” sarja kõrvarõngad. 55.- (www.lisakroeber.com, disainipoed)

Üllatus raamatusõbrale

Väga hea kingivalik inimesele, kes loeb palju – Stella Soomlaisi loodud nahast järjehoidja (suurus 17,5x5,5 cm). Aksessuaarile saab personaliseerimiseks lisada kas nime või mõne hüüdlause. Järjehoidjaga kaasa saab ka märkmiku, kuhu koguda kõik head mõtted. 20.-
(www.stellasoomlais.com, Stella Soomlaisi stuudio, Eesti Disaini Maja, Oma Asi disainipood)

Foto: Tõnu Tunnel

Universaalne ja nutikas

Kas te olete kuulnud midagi sellisest rõivast nagu TUUB? See on tõeliselt universaalne sada-ühes-tüüpi rõivaese, mida saab kanda seeliku, kleidi, topi, vöö, seljasoojendaja ning peapealana. Väga praktiline reisides, aga ka mujal. TUUB võtab vähe ruumi, ei kortsu ja seda on lihtne hooldada. Mitmekülgset rõivaeset on kahes suuruses – Twiggy sobib väga väikestele, Marilyn aga enamustele Eesti naistele. Saadaval www.tuub.ee ja disainipoodides. 35.-

Klaasistuudiost kingikotti

Kunstiateljeed ning -stuudiod on täis põnevaid kingitusi – meie leidsime Tallinna vanalinnas asuvast Okapi galeriist põnevat klaasikunsti. Leekpõletitehnikale spetsialiseerunud klaasistuudios valmistavad Birgit Pählapuu ja Raili Velt Murano klaasist helmeid ja väikevorme, teiste seas see kell ja põnevad vaagnad.

Kell 140.-

Mosaiikvaagnad 45.- ja 80.-

Fotod: Temuri Hvingija

Allikas: Laupäevaleht LP