Sinu töölaud asub akna all või sul on koguni kabinet, mille aken ulatub maast laeni? Vaade sealt on kindlasti parem kui enamikul meist, kuid kas teadsid, et kahjulikud UVA-kiired “murravad” ka klaasist läbi? Laua liigutamine akna alt eemale on üks võimalus, teiseks peaksid terve aasta vältel kandma päikesekaitsekreemi. UVA-kiired tekitavad sinu nahas oksüdatiivset stressi, hävitades ka kollageeni. Mida sa teha saad? Söö igapäevaselt antioksüdantide rikast toitu (näksi päeval näiteks maiustuste asemel marju).

Kahjulik õhukonditsioneer

Kui valdav enamus meist ei kujutaks tööpäeva ilma õhukonditsioneerita ette, siis meie nahk vihkab seda – tead ju küll seda tunnet, kui kodus õhtul tunned, et nahk on väga kuiv. Varem või hiljem on nahal ka vananemismärke näha. Kui konditsioneerid töötavad, ei saa rääkida mitte mingisugusest õhuniiskusest (tõsi, meie juuksed ei muutu kahjuseks nagu näiteks õues) ja nahale on see üks kõige halvematest keskkonnatingimustest – su nahk vananeb iga minutiga. Ainuke võimalus olukorda vähegi päästa on tarbida iga päev vedelikku (kohv ei loe) ja hoida niisutav näosprei töölaual nähtaval kohal.

Hävita bakterid

Arvad, et need, kes töölaual ja käekotis antibakteriaalset geeli või salvrätte hoiavad, on puhtusefriigid? Loe edasi. Kas teadsid, et näiteks arvutiklaviatuur on üks kõige mustematest kohtadest kontoris, kuna seal leidub keskmiselt üle 10 000 000 bakteri? Enne, kui hakkad paaniliselt oma arvutit ja töölauda puhastama, pese ka oma käed puhtaks. Kui kuulud aga nende hulka, kes päeva jooksul oma nägu katsud, siis püüa sellest harjumusest esimesel võimalusel vabaneda – võib-olla siin peitubki põhjus, miks sul pidevalt uued punnid näkku ilmuvad…

Blokeeri kolleege (aga mitte ülemust)

Kui töötad avatud kontoris, siis sa tead seda tunnet – kas nad ei võiks ometi vaiksemalt omi asju arutada?! Muidugi sa ei saa kolleegidele öelda, et nad vaiksemaks võtaks – tõenäoliselt räägivad nad ju tööasju –, kuid on teaduslikke tõendeid, et neil, kes töötavad kärarikkas keskkonnas, on suurem stressihormooni tase kui neil, kes saavad segamatult tööd teha. Stressihormooni kõrget taset aga teatavasti su keha vihkab… Seega, pane kõrvaklapid kõrva ja kuula oma lemmikmuusikat. Kui see mõjub sulle aga samuti häirivalt, siis tutvu äppidega, mis pakuvadki spetsiaalselt päevaseks “taustaks” mõeldud rahustavat muusikat. Sina oled võitja – väldid kolleegide jutuvadinat ning muusika ei mõju häirivalt.

Allikas: This Is Powder