Ma tulen kontorisse väga varakult, tavaliselt kella seitsme või poole kaheksa ajal. Kuna meil on enamasti paindlikud graafikud, armastavad rootslased üldse suhteliselt vara tööle tulla. Olen kontoris tavaliselt esimene ja see on hea, sest siis saab enne teiste tulekut mitmed asjad ära teha. Näiteks teen natukene uurimustööd, vaatan erinevaid lehekülgi ja sirvin ajakirju. Ma väga armastan ajakirjade vaatamist!

Tavaline tööpäev hõlmab endas veel erinevaid kohtumisi ja koosolekuid, et vaadata, kuidas kollektsioonid edenevad. Mõnikord on päevad ainult kohtumisi täis, aga kuna moemaailmas käivad asjad kiiresti, tuleb püsida tempos. Palju on ka reisimist.

H&M Studio SS20 kollektsiooni esitlus Stockholmis

Mis on parim viis lõõgastumiseks?

Minu jaoks lugemine ja teleka vaatamine. Vaatan näiteks erinevaid Netflixi ja HBO sarju. Kõige parem on lihtsalt istuda diivanil, juua teed ja telekast midagi vaadata.

Kust tuli idee kollektsiooni jaoks Gotlandilt inspiratsiooni koguda?

Kollektsiooni loomise alguses tuli meil jutuks vabadus ja vabaduse tähendus. Hakkasime rääkima ka surfaritest, sest nemad paistavad surfates väga vabad. Vabaduse mõiste on tihedalt seotud ka puhkusele sõitmisega. Kuna Gotland on rootslaste jaoks suuresti puhkuse sihtkoht ja meie mustridisainer Moa on osaliselt Gotlandil kasvanud, otsustasidki meie disainerid inspiratsiooni jaoks saarele sõita. Kui muidu mõtlesime, et kas sõita näiteks Marrakechi, siis tegelikult on ju tore leida inspiratsiooni kodule lähemalt.

H&M Studio SS20 kollektsiooni esitlus Stockholmis

Miks just vabadus?

Ma arvan, et see on aja märk. Arutasime omavahel ka seda, mida mood üldse tähendab. Me oleme alati toetanud seisukohta, et mood on paljuski eneseväljendus, mis aitab määrata, kes sa oled ja kes sa olla soovid. Kuna ka ajad on maailmas sellised, nagu nad on, siis miks ei võiks oma vabadust leida hoopis riietest.

Oleme harjunud mugavalt riietuma. Mis sa arvad, kas enda üles löömine tuleb moodi tagasi?

Oleme küll harjunud mugavalt riietuma, aga samal ajal on meis säilinud tahe ennast üles lüüa. Asi peitub tasakaalus. Kanda midagi ekstravagantset koos millegi lihtsaga.

Minu jaoks on see kollektsioon hea näide mitmekesisusest, sest neid esemeid saab mitut eri moodi kanda ja stiliseerida. Mõnikord tundub labane seda öelda, aga mood peaks olema lõbus, nii et mängi julgelt moe ja selle kollektsiooniga! See on justkui emotsioonide ja hea tunde mäng.

H&M Studio SS20 kollektsiooni esitlus Stockholmis

Millises suunas disainituuled puhuvad ja kas erksad värvid jäävad püsima?

Ma usun, et värve võib veel mõnda aega näha. Meie klientidele tegelikult meeldivad värvid, aga nad pole veel ehk päris valmis, et üleni värvilised komplektid selga valida. Siis ongi hea värve klassikalise mustaga miksida. Kuid värvid jäävad kindlasti pildile.

Kas Studio kollektsiooni loomisel on raske leida tasakaalu moe, funktsionaalsuse ja kangaste vahel?

Mõnikord küll, sest me peame arvestama ka hindade, jätkusuutlikkuse ja paljude teiste asjadega. Meil on aga väga hea tiim, nii et saame hakkama. Küll aga mõtleme alati otsuseid tehes ka klientidele. Me ei tee midagi ilma kaalumata.