Kalad julgustavad oma lapsi olema loomingulised. Kaladest ema on tundlik, hea kujutlusvõimega ja kohtleb teisi inimesi headusega ning elab teistele kaasa. Kaladest ema pärandab oma lapsele edasi võime hoolida loodusest ja aidata teisi.

2. Jäär (21. märts - 19. aprill)

Jäärast ema paneb oma lapse elu täpselt paika: muusikatunnid, hobid, spordilaagrid, sotsiaalsed üritused ja vabaaja laagrid. Kõik on täpselt paigas ja planeeritud. Samal ajal ei unusta Jäärast ema ennast ära. Ta tahab, et tema lapsed oleksid seiklushimulised ja prooviksid uusi asju. Ta õpetab neid vastu astuma katsumustele ja võitlema selle eest, mida nad elust soovivad. Aeg-ajalt on ta liiga tõre, ent saab sellest kohe aru ja kahetseb seda. Jäärast ema võib oma laste suhtes olla suruv ja peab õppima oma laste soove kuulama.

3. Kaksikud (21. mai - 20. juuni)

Kaksikutest emad võivad oma lastega rääkida igal teemal. Ka tõsisematel teemadel, mis puudutavad täiskasvanuelu, räägitakse juba noores vanuses. Kaksikutest emal pole oma lapse ees mingeid saladusi. Lisaks on Kaksikutest ema niivõrd hea suhtleja, et ka tema lapsed on suurepäraste suhtlemisoskustega. Kaksikutest ema mõistab oma lapsi olenemata soost ja vanusest. Lisaks sellele oskab ta korraldada ülivingeid pidusid!

4. Kaljukits (22. detsember - 19. jaanuar)

Kaljukitsest ema võitleb oma laste eest kuni surmani. Teisisõnu on Kaljukitsest ema lojaalne ja alati valmis oma võsukeste eest välja astuma. Nad võtavad lapsevanemaks olemist äärmise tõsidusega. Kaljukitsest ema tahab, et tema laps oleks teiste suhtes arvestav, peaks töötegemisest lugu ja oleks distsiplineeritud ning sihikindel. Niisiis kui lapsed saavad millegi jaoks loa, on nad selle tööga välja teeninud. Näiteks koduste töödega ja ema aitamisega. Kaljukitsest emale peab aga aeg-ajalt meelde tuletama, et emaks olemise juures ei tohi ka ennast ära unustada.

5. Sõnn (20. aprill - 20. mai)

Sõnnist ema on äärmiselt rahulik. Isegi nii rahulik, et vahel paistab ta just kui pühadusena. Sellest ei maksa end aga heidutada lasta. Ta ei hõlju kuskil pilvedes, vaid on kahe jalaga vägagi maapeal. Sõnnist ema võib olla aga väga jäik ja see võib viia lastega aeg-ajalt erinevate lahkhelideni. Kui oled kunagi näinud sõnelust Sõnnist ema ja tema võsukese vahel, siis tead, et see pole üldsegi mitte ilus. Samas tasuks Sõnnist emal hoida silm peal, et ta ei kuluta liigselt raha ega nunnuta oma last väga ära.

6. Kaalud (23. september - 22. oktoober)

Kaalud on uskumatult head emad oma lastele, sest nad on nii tasakaalukad ja rahulikult. Nad innustavad oma lapsi harmoonilist elustiili viljelema. Kui laste vahel kerkivad üles lahkhelid, siis suudab Kaaludest ema aidata lastel mõista teiste laste vaatenurki. Seetõttu suudab ta luua hea pinnase. Kaaludest ema ei taha olla oma lapsele mingi karm kasvataja. Ta tahab olla pigem hooliv sõber, kes annab alati nõu. Kõige parem asi, mida Kaaludest ema oma lapsele õpetab, on oskus teistega jagada ja olla teiste suhtes mõistev ning hea sõber.

7. Vähk (21. juuni - 22. juuli)

Vähist ema on oma lapse suhtes alati väga kaitsev ja hoolitsev. Vähi lapsed teavad, et neid armastatakse ja neist hoolitakse. Vähist ema on oma lastele alati olemas. Ta kuulab neid, lohutab neid ja aitab neil end paremini tunda. Vähk tahab, et kodu oleks paik, mis on täidetud hoole ja armastusega ja et tema lapsed saaksid talle iga kell kõigest rääkida. Kui kõik muu kisub kihva, siis Vähi-emme teeb oma lapsele ikka tema lemmikküpsiseid ja ütleb talle, et ta on maailma parim laps.

8. Ambur (22. november - 21. detsember)

Amburist emadel on suur-suur süda ja nad soovivad seda oma lastega jagada. Näiteks hakkavad nad oma lastega reisil käima juba siis, kui lapsed on alles päris noored. Nad süstivad oma lastesse teadmishimu ja iseseisvust, aga samas ka huumorimeelt. Amburist emadega on lõbus ja nad teavad, et lapsepõlv on küllaltki lühike aeg, mistõttu soovivad nad selle oma lapsele nii meeldivaks muuta kui vähegi võimalik. Amburist ema ei kehtesta palju reegleid, sest ta soovib, et tema lastest kasvaksid omaette isiksused, mitte tema enda identne koopia.

9. Neitsi (23. august - 22. september)

Kui miski on elus katki, siis Neitsist ema tõttab appi seda parandama. Olgu selleks mänguasi või murtud süda. Neitsist emal on oma lastele kõrged ootused ja ta võib olla ka kriitiline. Samas on ta äärmiselt hooliv ja armastab oma lapsi sügavalt. Isegi siis, kui laps valmistab moel või teisel talle pettumuse. Neitsist ema on suurepärane röörähkleja ja teab täpselt, kuidas palju asju korraga tehtud saada. Kodu hoiab ta väga korras ja soovib, et ka tema lastes tekiks see soov ja harjumus. Vahel võib Neitsist ema olla aga liiga suur perfektsionist.

10. Skorpion (23. oktoober - 21. november)

Skorpionist ema on väga intuitiivne ja teab täpselt, mis tema lapse elus toimub. Vahel isegi enne, kui laps seda ise teab. Skorpion on aga väga lojaalne ja aus. Seetõttu on ta ka äärmiselt kaitsev. Küll aga ütleb ta oma lapsele otse ja täpselt välja, mis on tõde. Samas hoiab ta oma lapsel silma peal. Niisiis ära parem Skorpioni-emme võsukest solvama kipu. Skorpioni jaoks on tema pere esimesel kohal ja ta peab oma pere olulisemaks kui ennast.

11. Veevalaja (20. jaanuar - 18. veebruar)

Veevalajatest emmede jaoks on oluline, et laps teaks, et teiste aitamine on oluline . Veevalajast ema tahab, et tema laps oleks kursis ka maailmas toimuvaga ja näiteks peaks oluliseks kliimaprobleeme. Veevalaja julgustab oma last olema loov ja eksperimenteerima erinevate asjadega. Samas on tal vähe kannatust igasuguste emotsioonide ja nututujude suhtes. Niisiis peaks Veevalajast ema endale aeg-ajalt meenutama, et oma laste suhtes tuleb hoolivust ja hellust üles näidata ja see ei pruugi lastele iseenesest mõistetav olla.

12. Lõvi (23. juuli - 22. august)

Lõvist emme on kõige lapsikum ema maailmas. Aga see on tore! Talle meeldib oma lastega mängida ja teha neile lahkeid kingitusi. Samas võib ta vahel olla natuke enesekeskne ja enda soovid seada esikohale. Näiteks võib ta korraldada uhke peo mitte seetõttu, et tema laps seda soovid, vaid seetõttu, et ta soovib teiste emade keskel särada. Küll aga on Lõvi-ema väga hea suhtleja ja oma lapsele rohkem nagu üks tõeline sõber. Ärgem unustagem ka seda, et ta on oma lapse eest iga kell nõus välja astuma.

Allikas: Yourtango