Roosa lindi üritusel oli kohal ka Epp Kärsin, kes jagas kasulikke soovitusi, kuidas kontrollida rindu kodus ja seeläbi vähki ennetada. Epp tõi välja järgmist:

* Kui vaatled rindasid, siis nende kude peaks olema ühtlaselt sile. Kui aga on krobeline või meenutab apelsinikoort, võib see olla ohumärgiks.

* Rindu puudutades võta kolm sõrme ja üsnagi tugevalt vajutades alusta nende väljapoolt sissepoole katsumist. Kalluta keha natuke ettepoole, palpeeri rinnad läbi, pigista rinda sõrmede või kahe peopesa vahel ja tee seda üsna tugevalt. Kui kompida liiga õrnalt, siis sa ei pruugi ära tunda, kui kude on muutunud.

* Vaatle rindasid regulaarselt kord kuus, umbes nädal pärast menstruatsiooni, sest siis on rinnad pehmed ja neid on parem katsuda. Eakamad naised võiksid valida kuus ühe kindla päeva, mil nad rindasid jälgivad.

* Tee enesevaatlust näiteks dušši all, kui rinnad on seebised ja pehmed või siis kasuta hoopis kookosõli.

* Kohe, kui märkad mingit muutust rinnas, pöördu kindlasti kas rinnakabinetti, perearsti või günekoloogi poole, et saada abi. Kindlasti ära jää ootama, et äkki läheb iseenesest paremaks. Ei pruugi minna. Kui avastad rinnavähi väga hilises staadiumis, siis ravivõimalused on üsna ahtakesed. Avastades rinnavähi aga varakult, on tervenemisprotsent väga kõrge.

* Rindasid peaksid regulaarselt jälgima kõik alates 20-aastased naised.

* Kui oled oma kehaga sõber ja tunned oma keha hästi, siis on lihtne avastada muutusi. Näiteks kui sa eelnevatel kuudel ei ole tükki rinnas tundnud, kuid ühel hetkel seda tajud, siis soovitan kindlasti pöörduda arsti poole.

* Kui sa veel ei ole oma kehaga sõber, siis julgustan osalema Amare Luna koolitusel „Naine, tunne oma keha“. Seal käivad emad koos tütardega, vanaemad koos lastelastega. Räägime teooriast, kuid kasutame ka mulaaže - iga naine saab nende abil õppida, kuidas teha rinnamassaaži ja tunda oma keha ka naudingute osas.