Naiste puhul pole asjad ehk nii lihtsad. Esiteks – kindlasti on mängus rohkem emotsioone, mis käituvad vahest ehk veelgi tugevamani kui see, mida ja mis ajal me sööme. Mängus on ka omajagu psühholoogilisi programme – „ma olen olnud tubli ja väärin nüüd üht tahvlit šokolaadi“ või eneseõigustused, mis kõlavad umbes nagu „üks küpsis veel ja homsest alustan ma dieediga“.

1. Ära mõtle, lihtsalt tee

„Ei“ tuleks öelda vabandustele, õigustustele. Igapäevane toit ja treening käigu kõhkluste ja segavate mõtete kiuste. Kui sul tekib kiusatus süüa midagi, mida sa sööma ei peaks, keskendu ainsa mõttena oma eesmärkidele.

2. Keskendu endale

Meeste ampse ei loeta nii kiivalt kui naiste omi. Naisel tuleb menüüvahetuse puhul kollegidele suurema tõenäosusega selgitusi jagama hakata ja see võib tunduda koormav. Hoidu teiste mõjutusest ja mõtle enda heaolu peale!

3. Võta ette plaan, mis sulle sobib ja jää sellele kindlaks

Toitumise ja trenni kohta on liikvel niivõrd palju eksitavat infot, et raske on selles orienteeruda. Selle asemel, et oma sõpru, elukaaslast või internetist loetud artiklis veendunud olla, küsi nõu teadjalt, võta endale programm ja hakka pihta. Kui sa plaanist kinni pead, hakkavad ka sinu seatud eesmärgid tasapisi täituma ning naisteajakirjade moedieedid ei aja enam pead segi. Neid võid edaspidi ignoreerida.

4. Hakka sööma, kui tunned nälga, lõpeta, kui kõht on täis

Nii lihtne see ongi. Oled sa märganud (näiteks töö juures) kui palju sagedamini satuvad just naiskolleegid kööki – jutustama, näksima, kohvi võtma? Kui keskendud vaid tasakaalustatud toidukordadele ja vahepaladele, mis on plaanis sees, seda lihtsam on sul oma sisse söödud kalorite hulka reguleerida.

5. Toidule pole tarvis liigselt keskenduda

Mehed ei kipu tööle kaasa võtma snäkke ega korralda seal hommikusi kohviringe. Meestel pole ka nii palju kohtumisi sõpradega kohvikus, kuhu kõrvale tellitakse kooki ja mis lööb toitumisplaani jälle sassi.

6. Ära süüdista oma emotsioone

Millal nägid viimati oma meest poodi jooksmas, et osta suur šokolaad ja see ära süüa, sest „tal oli paha päev“? Tõsi, aeg-ajalt võib ta vabanduseks juua õlut või minna sõpradega pubisse, aga väiksem on võimalus, et ta oma mured toitumisse kanaliseeriks.

Järgmine kord, kui tunned end veidi kehvasti, närvilisena või frustreerituna, siis selle asemel, et otsida välja oma mugavustoit, proovi oma energia suunata kuhugi tervislikumasse tegevusse – näiteks mine jooksma.

Allikas: Erikorgu.ee