"Eks ikka käib sellelaadsete võistlustega kaasas ka mitte nii positiivne arvamus üldsuselt – tüdrukud on igal pildil, moe-show’l ja laval täiuslikkuseni viimistletud ning millist eeskuju see noorematele annab? Nagu sotsiaalmeediaski tänapäeval. Surve olla täiuslik aina suureneb. Otsustasime julgustada kõiki, ja eriti just noori tüdrukuid, et on okei olla sina ise, isikupärane ja mitte alati parima nurga alt pildistatud. Tüdrukud tulid kohe selle ideega kaasa ja pärast kramplikku poseerimist ametliku portreefoto saamiseks, oli lahe vaadata, kuidas nad siis pingest vabanesid ning kaamera ees lihtsalt lollitasid!" kirjeldas protsessi Miss Raplamaa korraldaja Dane Tall.

NR.1 KLARITA-CARMEN PROKOPJEVA

Olen missikandidaat nr 1, Klarita-Carmen Prokopjeva. Olen Raplast pärit 17-aastane neiu ning õpin Rapla Gümnaasiumi 11. klassis.

Olen 10 aastat tegelenud oma suurima kire, tantsimisega, mis on mulle andnud juurde palju julgust ja lavakogemust. Ka näitlemine on mulle väga südamelähedane. Olen näidelnud mitmes lavastuses ja filmis. Eelmisel aastal leidsin oma tee tagasi laulmise juurde ja olen nüüd ka Rapla Riinimanda noortekoori liige. Olen väga avatud ja mitmekülgne ning mulle meeldib väga ka erinevate inimestega suhelda. See iseloomujoon andis mulle võimaluse olla üks Tre Noorteraadio saatejuhtidest.

Ma olen tohutult energiline ja avatud kõigele, mis vähegi närvikõdi pakub, näiteks meeldib mulle väga lasketiirudes laskmas käia ning kunakiirus on minu kirg, naudin väga kardi, ATV või kiirendusautodega sõitmist.

Mind teeb õnnelikuks, kui saan teisi enda ümber naeratama panna, seetõttu soovitan ma kõigile, et nõustuge väljakutsetega tihedamini ja olge avatud seiklustele, mis elu meile pakub. Nii kasvatame endas enesekindlust, seiklushimu ja õnnetunnet.

NR.2 RUTA ROKK

Olen Ruta Rokk, missikandidaat number 2. Olen 18-aastane Raplamaalt Kodila külast pärit neiu. Praegu õpin Rapla Gümnaasiumi 11. klassis.

Minu peamisteks hobideks on laulmine ja tantsimine. Laulmisega olen tegelenud 6 aastat ning tantsimisega 5 aastat. Praegu olen pühendunud ainult laulmisele. Kuulun Rapla Gümnaasiumi koori ning käin ka eraõpetaja juures laulmas. Laulmine on minu jaoks hea eneseväljendus viis ning aitab unustada argipäeva mured. Tulevikus näen ennast suurtel lavalaudadel.

Minu suureks kireks on ürituste korraldamine. Naudin inimestega suhtlemist ja nendega koos töötamist.

Mind motiveerib Lev Tolstoi mõte "Kui sa teed midagi siis tee seda hästi. Kui sa ei saa või ei taha hästi teha, ära tee parem üldse".

NR.3 ANGELA TIIK

Olen missikandidaat nr 3, Angela Tiik. Olen 18-aastane Rapla vallast Sikeldi külast pärit neiu ning õpin Rapla Gümnaasiumi 11. klassis.

Lapsest saati on mulle meeldinud laulda ja tegelen sellega ka praegu aktiivselt. Juba kümnendat aastat laulan Thea Paluoja juhendamisel Rapla Laulustuudios. Gümnaasiumis hakkasin tegelema ka rahvatantsuga, mis on mulle saanud väga südamelähedaseks. Olen enda jaoks leidnud uue kire ka jõusaali näol.

Samuti meeldib mulle väga inimesi aidata, olen olnud doonoriks ning annetanud oma pikad juuksed vähihaigetele. Emotsioon aitamisest on hindamatu. Minu headeks omadusteks on abivalmidus, rõõmsameelsus ja tahtejõulisus.

Mind inspireerib lause: "Elu on nagu peegel, kui sa sellesse naeratad, siis naeratab see sulle ka vastu".

NR.4 JOHANNA KUUSEMÄE

Olen missikandidaat number 4, Johanna Kuusemäe. Olen 17-aastane Raplast pärit neiu. Praegu õpin Rapla Gümnaasiumi 10. klassis. Pärast kooli lõpetamist soovin minna õppima juuksuriks või kosmeetikuks.

Minu suurimaks kireks on tantsimine, olen sellega tegelenud umbes 6 aastat. Tantsimisega saan ma ennast liigutada ning oma emotsioone väljendada. Olen suure osa oma elust tegelenud aktiivselt koorilauluga, praegu laulan Riinimanda noortekooris. Põhikoolis olen tegelenud mitu aastat käsikellade mänguga ja käinud saviringis.

Vabal ajal meeldib mulle olla koos pere ja sõpradega. Samuti meeldib mulle käia oma isa puidutöökojas ja aegajalt teda seal ka abistada. Iseloomult olen usaldusväärne ning abivalmis.

Minu soovitus kõigile on, et olge positiivsemad ning naeratage rohkem. Aitäh!

NR.5 EVA-LOTA MERES

Mina olen Eva-Lota Meres, missikandidaat nr 5. Olen Raplamaalt pärit 22-aastane neiu. Ma olen lõpetanud Rapla Ühisgümnaasiumi. Praegu elan Tallinnas ja töötan ettevõtete panganduses arvelduslahenduste spetsialistina.

Naudin väga sulgpalli mängimist ning raamatute lugemist. Enim meeldib lugeda ilukirjandust ja ka psühholoogia-teemalisi raamatuid.

Armastan väga oma koera, kellega veedan suure osa oma ajast, kuna ta vajab palju tähelepanu, hoolt ning koolitamist. Ta on väga energiline, mistõttu on pikad jalutuskäigud looduses lahutamatu osa minu päevast.

Hoolin loodusest ning seepärast kasutan plastiku asemel korduskasutatavaid termotopse ja pudeleid ning riidest poekotte, samuti eelistan kosmeetika- ja ilutooteid, mida ei ole katsetatud loomade peal.

Olen ka aktiivne annetaja, minu põhilised annetused lähevad Toidupangale, Eesti Vähiliidule ja Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidule, püüan ka järjest rohkem heategusid teha, sest iga heategu loeb!

Peale selle huvitab mind ilu- ja moemaailm, mistõttu käin mitmetel iluõhtutel ja moeüritustel. Varasemalt olen tegelenud ka modellindusega, mis kasvatas minus iseseisvust ning enesekindlust.

Mind inspireerib näitlejanna Angelina Jolie tsitaat: "Tee julgeid valikuid, tee vigu. Kõik need asjad moodustavad lõpuks selle, kelleks sa inimesena saad".

NR.6 LIIS KRUUV

Olen missikandidaat number 6, 17-aastane Liis Kruuv Õpin Rapla Gümnaasiumi 11. klassis. Olen pärit Lõuna-Eestist, aga elan ja õpin Raplas.

Aktiivse lapsena olen juba väiksest peale laulnud, tantsinud ja näidelnud ning tegelen kooli kõrvalt nendega ka siiani. Vabal ajal loen ulme- ja fantaasiakirjandust ning teen käsitööd. Alati leian ka aja pere ja sõprade jaoks. Nagu öeldakse, et "kes teeb, see jõuab".

Matemaatika on minu kirg, õpin seda ka kooli kõrvalt juurde. Sellest tulenevalt on minu väike maailmaparanduse missioon saada matemaatikaõpetajaks.

Kõigile, kellega kokku puutun, tahan jagada sõnumit: "Kui sa muudad oma suhtumist, muutub ka olukord".

NR.7 DIANA JÄÄGER

Olen missikandidaat number 7, Diana Jääger. Olen 19-aastane Kehtna vallast pärit neiu ning praegu elan ja töötan Tallinnas.

Olen lasteaiast saati tegelenud muusikaga: lõpetanud Kehtna Kunstide kooli klaveri erialal ning pea kolmteist aastat olen tegelenud laulmisega nii bändis, kooris kui ka solistina. Olen saavutanud ka palju häid kohti erinevatel konkurssidel. Praegu laulan Tallinnas, Mamma Mia Laulustuudios.

Kuna muusika on minu elus väga olulisel kohal, siis sidusin selle ka gümnaasiumis tehtud praktilise tööga, milleks olid heategevuslikud jõulukontserdid Raplamaa hooldekodudes ja haiglas. See oli minu jaoks südantsoojendav ettevõtmine, seega kindlasti soovin oma tulevikuplaanid sarnaste kontsertide korraldamisega siduda.

Pean väga lugu tervislikust eluviisist ning minu igapäevane eesmärk on võimalikult palju liikuda ning jälgida teadlikult oma toitumist. Viimastel aastatel on kasvanud minu huvi talispordi vastu, nii et kui vähegi lund on, siis meeldib mulle käia suusatamas.

Lähtun oma elus järgnevast põhimõttest: "Ei ole olemas probleeme, on vaid väljakutsed".

NR.8 GEILI VESINURM

Olen missikandidaat number 8, Geili Vesinurm. Olen 19-aastane Raplast pärit neiu ning õpin Rapla Gümnaasiumi 12. klassis. Armastan olla aktiivne, tervislik ja sportlik. Mulle on väga südamelähedane tantsimine, olen tegelenud rühm- ja tantsulise võimlemisega juba pea 15 aastat ning 2 aastat olen tantsinud Vogue’i tantsustiili. Võimlejate tiimiga oleme saavutanud häid tulemusi nii Eestis kui ka välismaal. Samuti meeldib mulle väga reisida ning oma pere ja sõprade seltsis aega veeta.

Oma tugevuseks pean enda suurt tahtejõudu, mis aitab jõuda soovitud eesmärkideni. Edasised õpingud soovin siduda spordi või lennundusega.

Usun, et igalt inimeselt on võimalik midagi uut õppida.

NR.9 SANDRA LOOSE

Olen missikandidaat nr 9, Sandra Loose. Ma olen 17. aastane Alu alevikust pärit neiu. Õpin Haapsalu kutsehariduskeskuse esimesel kursusel turismiettevõtte teenindajaks.

Minu hobi on juba viimased 13 aastat tantsimine. Tants kõnetab mind. Enda peidus olevate emotsioonide väljendamiseks on tants minu jaoks parim lahendus. Tänu tantsule olen ma saanud aru, mis on elus tähtis. Peale selle läksin aasta alguses laulma Haapsalu Canzone’i laulukoori.

Kui talved on jäised ja lumised, meeldib mulle käia jäärajal autoga sõitmas. See tekitab adrenaliini ja annab võimaluse end ekstreemsetesse olukordadesse panna.

Juba väiksena kogusin ma erinevaid pilte ja videosid erinevatest soengutest ning katsetasin neid nii enda, kui ka teiste peal. Silme ees oli ja on unistus töötada ka juuksurina.

Olen teel enda sisemise inspiratsiooni leidmisel. Soovin veel omandada magistrikraadi terviseedenduses.

Niisiis "parem on proovida ja läbi kukkuda ning midagi tänu sellele õppida, kui üldse mitte midagi teha." Aitäh!

NR.10 MARIBEL KONTSON

Olen missikandidaat nr 10, Maribel Kontson. Ma olen 18-aastane Kohila vallast pärit neiu ja õpin Kohila Gümnaasiumi 11. klassis.

Minu huvideks on muusika, motokross, tants ja pillimäng. Peale selle osalen muusikalides, käin vabatahtlikuks loomade varjupaigas ja mängin mänguväljakul lastega. Tantsimisega olen kokku tegelenud 13 aastat, lisaks olen õppinud 2 aastat kitarri. Motokrossidel olen kahjuks seni osalenud vaid vaatajana, aga laval olen säranud nii näitlejana kui ka tantsijana ning olnud lava taga abiks ka meigikunstnikuna.

Ma unistan palju ja olen valmis ka oma unistuste elluviimiseks pingutama. Olen end pannud proovile väga erinevates valdkondades ja seetõttu tean, et kui tahad oma ellu põnevust, tuleb olla julge ja pidevalt uusi asju katsetada. Siht, mille olen endale tulevikuks seadnud, on jätkata õpinguid meditsiinivaldkonnas.

Ma armastan väga loomi ning kui ma saaksin maailmas midagi muuta, siis oleks see sooja kodu leidmine kõikidele loomadele, kes peavad tänaval elama.

Arvan, et naeratus teeb elu helgemaks nii sinul kui ka inimesel, kellele sa oma naeratusega pai teed. Usun, et saame igaüks teha maailma natuke paremaks paigaks. Lihtsalt head olles.

Miss Raplamaa finaalüritus toimub 10. aprillil Sadolini Spordihoones.