Klassikalised siluetid on nüüd saanud hoopis uued mõõtmed. Chaneli ja Diori stiilinäited ilmestavad seda parimal viisil – näiteks Karl Lagerfeldi värskeim interpretatsioon klassikalisest Chaneli kostüümist on eelnevatest tublisti riskantsem, miksides omavahel naiselikkuse ja mehelikkuse. Tulemus on üllatavalt vaba vormiga (rõhutatult lai õlajoon, samas ei mingeid rangeid patšokke!) ning kergete militaaria mõjutustega.

Chanel

Christian Dior

Ekstravagantsed pruudid

Pariisi kõrgmoenädal on tõelise glamuuri, luksuse ja parima kvaliteedi sünonüüm. Samade sõnadega võib kirjeldada ka Elie Saabi ning Maison Margiela kollektsioone, mis oma olemuselt olid küll täiesti erinevad (voogav naiselikkus versus teravad kontrastid). Elie Saabi kleidikollektsiooni kroonis kuldne printsessikleit, mida ehtis samas toonis loor. Maison Margiela tõi lavale John Galliano loodud kontrastidest tulvil kollektsiooni – kes küll on see pruut, keda Galliano seda kleit kandma visualiseeris? Ja kas teda üldse peabki olemas olema...

Elie Saab

Maison Margiela

Punase vaiba staarid

Nende kahe disaineri loomingut näeb meelelahutustööstuse tippsündmustel pidevalt – alles see oli, kui Rihanna Giambattista Valli roosas üle-elu-suuruses lilleõit meenutavas puhvkleidis fotokaamerate ees poseeris – ühed kiitsid taevani, teised manasid maapõhja. Tundub igaljuhul, et võte toimis ja sarnaseid kleite oli Itaalia moemaja show'l rohkem kui üks! Liibanoni päritolu moekunstniku Zuhair Muradi läbipaistvaid kleite on juba aga mõnda aega armastanud Jennifer Lopez. Nende moemajade värsketest kollektsioonidest järeldub, et me kuuleme neist ka edaspidi.

Giambattista Valli

Zuhair Murad

Terviklikud kontseptsioonid

Muidugi ei tähenda kõrgmood vaid õhtukleite... küll aga fantaasia ja glamuuri tõelist sümbioosi!Itaalia moebränd Fendi tõi lavale luksuslikest kasukatest koosneva üleriietekollektsiooni, millest ei puudunud ka ülerõiva-elementidega kleit. Taaskord, praktilise rõivastusega pole siin tegemist, või suudab teie fantaasia välja mõelda olukorra, kus sellist taiest tegelikkuses kanda võiks?

Jean Paul Gaultier' kollektsiooni sidus terviklikuks mereteema – moelavale astusid gaultierilikus võtmes „madrused“ ja „kaptenid“. Ja muidugi, mereteema ei tähenda vaid triipu ja punase-sinise-valge värvigammat.

Fendi

Jean Paul Gaultier

Allikas: Laupäevaleht LP