Kingaekspert Meghan Cleary, raamatu “Shoes Are You?” autor soovitab proovida lihtsat nippi, mis kõrgetel kontsadel käimise palju mugavamaks muudab.

Cleary soovitab esmalt hoida jalgu külma voolava vee all. Seejärel neid mitte kuivatada, vaid lasta õhu käes pisut kuivad ja hõõruda niisketele jalgadele veidi ihupiima. Ja seejärel kingad kiiresti jalga panna. Vahepeal võid kulutada paarkümmend sekundit sukkade või sukapükste jalgatõmbamiseks.

Ihupiim n-ö tihendab vee niiskuse jalgadesse, toimides määrdeainena kohtades, mis tavaliselt kõrgete kontsade kandmisel valusaks jäävad või hõõruma hakkavad. Oluline on mitte lasta jalgadel liiga ära kuivada, sestap on vaja kingad pärast jalgade niisutamist üsna kiiresti jalga panna.

Peo käigus võid protseduuri tualettruumis või vannitoas korrata, Meghan Cleary sõnul tagab see veel neli tundi valutut kontsadel käimist.

Samas pead aga jälgima, et jalad kingade jalgapaneku ajal mitte lausmärjad, vaid just parajalt niisked oleksid. Pead katsetama, milline on õige niiskuseaste.

Hoolimata sellest, kas nipp esimesel korral õnnestub või mitte, tasub proovida, sest see ei maksa ju midagi.

Allikas: Goodhousekeeping.co.uk