Dekoratiivläätsed ei muuda nägemist, vaid annavad silmadele teistsuguse välimuse. Vampiirilik või kassisilmadele omane pilk tundub väga eriline? Alati peaks meeles pidama, et läätsesid ei tohiks osta kunagi mujalt kui apteegist. Veebist tellitud läätsed võivad olla mürgised või ebahügieenilised - dekoratiivläätsede kasutamisest peaks samuti hoiduma.

Michigani osariigist pärit 17-aastane Leah Carpenter kasutas Halloweeni tähistama minnes lisaks kosmeetikale ja hirmuäratavale kostüümile just dekoratiivläätsesid, et lisada välimusele ekstrakogus õudust. Järgmisel hommikul ärgates oli aga selge, et midagi läks valesti – tüdruku üks silm oli paistetanud ja punane. Silmaarsti juures selgus, et probleem on palju tõsisem, kui alguses arvati. Nimelt rebis üks lääts tüdruku silmalt sarvkesta peamise kihi. Vigastuse tõttu näeb teismeline tüdruk nüüd ühe silmaga väga halvasti ja tõenäoliselt ootab teda ees operatsioon. Endine hea nägemine ei pruugi kunagi taastuda.

Veelkord – kanda tohib ainult selliseid läätsi, mille jaoks silmaarst on retsepti kirjutanud. Halloweeni stiilipeole minekuks saad end maskeerida aga kostüümide ja kosmeetika abil.

Allikas: Allure