Kui esemel on lukk, vaata üle selle õmblused ja proovi, kas see töötab sujuvalt. Katsu üle ka trukid, pandlad ja muud metallosad – kas need on ikka metallist või hoopis plastikust? Kui need tunduvad juba poes nõrgad, siis võid kindel olla, et need lähevad üsna pea rõivast kandes katki.

2. Kas rõivaese paistab läbi?

Mis puudutab rõivaste kestvust, siis kanga läbipaistvus on üks indikaatoritest, et ese ei pea tõenäoliselt väga kaua vastu. Kallid ja kerged materjalid nagu siid ja kašmiir pole erandid. Lisaks pole need kuigi praktilised. Seega, kui midagi ostad, pane kangas käe vastu ja vaata seda valguse käes. Kui käsi paistab selgelt läbi, siis on selge, et rõivas paljastab kõik, mis selle alla jääb.

3. Tutvu kangastega

Naturaalsed kangad nagu puuvill, vill, kašmiir ja siid peavad reeglina paremini vastu kui sünteetika. Erandiks on denimkangad ja trenniriided. Teksad on aga mugavamad, kui denimkangale on lisatud lycrat – nii on need jalas venivamad.

4. Kas varunööp on ikka kaasas?

Varunööp, -kontsaplekk või mõni muu “varuosake” annab kui tootjapoolse kinnituse, et isegi siis, kui esemelt kaob nööp või juhtub midagi muud säärast, on rõivas endiselt tippvormis. Ja ära viska kunagi peale hinnasiltide äravõtmist neid väikeseid lisasid minema – kogu need näiteks visiitkaardihoidjasse. Nii tead, et kui midagi juhtub, on sul väikesed abivahendid ühes kohas koos.

5. Vaata üle õmblused

Mida kvaliteetsemad õmblused, seda väiksem on tõenäosus, et need hakkavad narmendama ja hargnema. Kui õmblused tunduvad aga juba poes uue eseme puhul ebaühtlased ja pigem nõrgad, siis jäta selline riideese parem ostmata.

6. Tee kortsutest

Hea nipp, kuidas testida poes rõivaeseme kortsumist – kortsuta kangast käes nagu kortsutaksid paberilehte. Kui kangasse jäävad kortsud sisse, siis arvesta, et need jäävad sinna ka juhul kui sa istud autos, kontoris… ja loomulikult ka peale pesu. Kui sa pole eeskujulik triikija ega kannata kortsus riideid, siis jäta selline ese parem ostmata ja vali midagi sellist, mis kortsub vähem (või üldse mitte).

7. Mustrid ja õmblused

Juhul, kui valisid midagi mustrilist, näiteks triibulise pluusi, siis vaata, kuidas on selline rõivas õmmeldud. Kas õmblus jookseb mustriga võrreldes otse ja diskreetselt? Kui tegemist on ebaühtlase mustriga, siis võid selle punkti puhul siiski järeleandmisi teha ja keskenduda vaid õmbluse kvaliteedile.

Allikas: RD