2. Nende garderoobis ei ole riideid, mis neile ei meeldi ja mida nad kunagi ei kanna. Mõtle korraks – kui palju on su riidekapis dresse, mis on juba väga vanad, kuid millega võib-olla värvid kunagi aeda? Või kasutad neid muude aiatööde tegemisel. Tee oma garderoobis suurpuhastus ja loobu kõigest, mida sul tegelikult pole vaja. Ja ole mureta, tõenäoliselt ei pea sa minema aiatöid alasti tegema...

3. Nad ei tee vahet suve- ja talvegarderoobil. Neil on üks riidekapp, mis sisaldab esemeid, mida saab kanda nii juulis kui jaanuaris. Sul on aga keldris terve kastitäis bikiine ja trikoosid? Ole aus, kas sa ikka kannad kunagi seda vikerkaarevärvides stringtrikood?! Lähtu reeglist, et kõik sinu riided peaks olema riidekapis. Kui need ei mahu sinna, siis on aeg mõnest asjast loobuda.

4. Nad digitaliseerivad. Oletame näiteks, et oled kokandushuviline ja sul on meeletutes kogustes ajakirjadest või veebist mahakirjutatud retsepte – ja need vedelevad köögis, tekitades nii seal segadust. Kui võimalik, kirjuta need ühte dokumenti üles. Nii on su elamises vähem pahna.

5. Nad sorteerivad prügi. Kui sa seda veel ei tee, siis nüüd on küll viimane aeg alustada. Kui sa tead täpselt, kuhu see elutoas vedelev ajalehehunnik või tühjad plastpudelid panna, siis tõstad need suurema tõenäosusega kiiremini silma alt ära.

6. Nad pühivad igapäevaselt tööpindu ja riiuleid. Kui need on kaetud asjadega, siis pole seda just kõige lihtsam teha…

7. Kui nad ostavad midagi uut, loobuvad nad vanast. Oletame, et sul on kuus huulepulka. Kui ostad uue, viska üks vanadest minema. Kui ostad uue mikseri, loobu vanast. Milleks asju kuhjata?

8. Neil pole "rämpsusahtlit". Kas topid aeg-ajalt midagi kappi või sahtlisse, kuna pole kindel, mida sellega teha? Loobu sellisest harjumusest, kuna tõenäoliselt valitseb selles kapis või sahtlis juba praegu täielik kaos ja õige pea otsid neid asju, mida sa sinna pannud oled, hoopis teistest kohtadest. Pane asjad hoopis kohe oma õigetesse kohtadesse.

Allikas: Pop Sugar