Harja juukseid alati enne pesu. Kui kammid oma kiharaid enne juuste pesemist, väldid pusasid.
Kontrolli kasutatava šampooni kogust. Tegelikult piisab juuste pesemisel vaid poolest teelusikatäiest šampoonist, mida peanahale maseerida. Pikemate juuste puhul võib aga kogust kahekordistada.

Pese peanahka. Juuksejuured on rasusemad kui juukseotsad ja seepärast olekski mõistlikum masseerida pesemisvahenditega peanahka. Juukseotsad saavad kergelt puhtaks ka loputuse käigus.

Kasuta palsamit õigesti. Palsamit on soovitatav peale kanda rätikukuivadesse juustesse. Palsamit kasuta vaid juusteotstel, kuna peanahk toodab ise rasu – lisaniisutus ei ole vajalik. Kindlasti jälgi palsami mõjuaega, et kõik toimeained jõuaksid ilusti juustesse. Juhul, kui sul on palju lõhenenud juukseotsi, kanna otstele enne šampooni kasutamist väike kogus palsamit.

Loobu turbanist. Kui juuksed pestud, pigista õrnalt vesi välja ning kasuta mõneks minutiks rätikut. Turbanit pole soovitatav pähe jätta kauemaks kui paariks minutiks, sest vastasel juhul imendub vajalik niiskus rätikusse ning muudab juukseotsad kuivaks.

Kuivata targalt. Parim moodus on juustel lasta kuivada loomulikult õhu käes. Kui eelistad siiski fööni, on soovitatav kasutada kõige väiksemat võimsust ja võimalusel lisada niisketesse juustesse juukseõli, mis kaitseb neid kuumuse eest. Üldiselt püüa aga föönitamisest hoiduda, sest see kuivatab, kahjustab ja väsitab juukseid ning peanahka.

Vali õiged hooldustooted. Enamik kaubanduses müüdavaid šampoone sisaldavad sulfaate, mida kasutatakse juustest rasu eemaldamiseks ning mis mõjuvad juustele kahjustavalt, põhjustades kuivust, juuste väljalangemist, kõõma, peanaha kuivust ning juukseotste katkemist. Samuti sisaldavad paljud šampoonid ja palsamid silikoone (pakendil dimethicone, dimethiconol, cyclomethicone ja phenyl trimethicone nime all), mis algselt jätavad juustele läikiva ning terve ilme, kuid mis tegelikult ei luba juustel “hingata”. Juuksed muutuvad peagi kuivaks ja hapraks. Õnneks on saadaval ja sulfaadi- ja silikoonivabu palsameid ning šampoone.

Juuste kammimine. Parem oleks kui märgi juukseid mitte harjata, kuna need katkevad hõlpsalt. Kui aga soovid, siis kammi märgi juukseid salkude kaupa. Alusta kammimist otstest ja liigu salku mööda üles. Kasuta märgade juuste kammimiseks alati hõredat ja pikkade piidega suurt kammi, mis ei lõhu juukseid.
Kuivade juuste regulaarne harjamine muudab juuksed kaunimaks, aga liiga pikaaegne või tihe harjamine võib viia hoopis juuste murdumise või liigrasuseks muutumiseni. Soovitatav on harjata juukseid 15–20 korda korraga. Veendu, et kasutad õiget juukseharja.

Luba endale aeg-ajalt peamassaaži. Kui sõrmed peanahal liiguvad, paraneb juuksejuurte verevarustus ning karvasibulad saavad toitained verest paremini kätte. Kui peanaha verevarustus on hea, aeglustub ka juuste väljalangemine. Piisab, kui teed endale iga päev viis minutit peamassaaži.

Külasta regulaarselt juuksurit. Kui oled terve, on ka sinu juuksed terved, kasvades kiiresti. Käi neid regulaarselt professionaali juures hooldamas.