2. Enamik „vananemist pidurdavad“ tooted ei toimi. Enamasti on tooted, mida reklaamitakse kui vananemisilminguid vähendavad, lihtsalt hästi sõnastatud reklaam. Mitmed uuringud on tõestanud, et A-vitamiini, näiteks spetsiaalselt retinooli sisaldavad tooted ei oma vananemisilmingute vähenemisele tegelikult mingisugust mõju.

3. Vaid üks samm suudab vananemist tegelikult peatada. Ei, selleks ei ole kreemid või geelid. Vastuseks on: ennetamine. Teadusuuringute kohaselt on parim ennetusviis päikesekreemi kasutamine. Kahjuks paljud meist ei kasuta seda aastaringselt ja regulaarselt.

4. Väljendid „mittekomedogeenne“ ja „hüpoallergeenne“ on lihtsalt sõnad. Need ei tähenda tavaliselt mingisugust erilist koostisosa või teaduslikku toimet. Puuduvad kindlad reeglid selliste sõnadega toodete testimiseks ning neid sõnu kasutatakse peamiselt turunduseesmärkidel, et potentsiaalsele kliendile tunduks toode „puhtam“.

5. Sinu kasutatavad ilutooted ei pruugi olla turvalised. Näiteks USAs ei kontrolli valitsuse organisatsioonid ilutoodete turvalisust enne, kui need müügile paisatakse. Kahjuks tegelevad sellega vaid individuaalsed firmad. Tasub aga märkida, et Euroopa Liit on selliste kontrollide ja reeglite osas tunduvalt karmim. Viimane on keelanud naha- ja jumestustoodetes kasutada enam kui 1100 kemikaali.

6. Looduslik ei võrdu turvaline. Kindlad standardid on olemas vaid toodetele, mida valmistataksegi taimsetest koostisosadest, mitte laborikemikaalidest. Kuid mitmed naturaalsed tooted sisaldavad siiski aineid, mis võivad nii sinu nahale kui kogu kehale kahjulikud olla.

7. Aerosoolid on kohutavad. Need sisaldavad mürgiseid gaase, mis sisse hingates jõuavad sinu kopsudesse, vereringesse ja ajju. Parim on võimaluse korral tooteid kõigepealt kanda kätele ning siis soovitud kehapiirkonda (loomulikult on seda keeruline aga näiteks juukselaki puhul teha).

8. Sinu huulepulk võib sisaldada pliid. Aastal 2012 leiti, et enam kui 400 ülemaailmselt kasutusel olevad huulepulka sisaldavad plii jälgi. Kuigi ei ole sajaprotsendiliselt selge, mida see aine kehasse jõudes täpsemalt teeb, on parem siiski seda sisaldavaid tooteid vältida.

9. Tooted võivad sisalda vähitekitajaid. Uuringud on tõestanud, et kaks viiest naha- ja jumestustootest sisaldab kantserogeene ehk vähki tekitavaid aineid. Järgnevate ainete täpset mõju organismile veel uuritakse, kuid kindluse mõttes on neid parem vältida: hüdantoiin, imidasolidinüüluurea, diasolidinüüluurea, naatrium hüdroksümetüülglütsinaat ja bronopol.

10. Sa peaksid investeerima kvaliteetsetesse meigipintslitesse. Isegi parimad jumestustooted võivad näha välja halvad, kui neid nahale kanda ebakvaliteetsete pintslitega. Investeeri kõrge kvaliteediga pintslitesse, et garanteerida ideaalseim lõpptulemus.

11. Sa ei pea pooltühja ripsmetušši ära viskama. Kui sinu ripsmetušš ei ole aegunud (selle kehtivusaeg on 3 kuud pärast avamist!), võib selle enneaegsest hukkumisest päästa. Saad tuši kasutust vähemalt nädala võrra pikendada, lisades sellesse paar tilka soolalahust.

12. Naturaalne ja taimsel baasil ei võrdu otseselt „nahale hea“. Isegi kõige looduslikumad tooted võivad mõnedele inimestele allergilisi reaktsioone tekitada. Enne, kui uut toodet kasutama hakkad, testi seda väikesel nahapiirkonnal.

13. Sõna „parfüüm“ võib tähendada tõelist keemiatormi. Kosmeetikafirmadel on lubatud kasutada sõna parfüüm selle asemel, et tuua välja konkreetne tootes sisalduv kemikaal.

14. Lõhnavaba ei tähenda sama mis parfüümivaba. Isegi lõhnavabades toodetes on lubatud kasutada sõna „parfüüm“, et peida konkreetsete kemikaalide nimesid. Parfüüme peetakse aga kõige ohtlikemateks allergeenideks.

15. Jumestuskreem võib luua visuaalselt vanema mulje. Ära peida kogu oma nahka tugeva jumestuskreemikihi alla. See võib hoopis rõhutada kortse ja nii jätta sinu nahast palju vanema mulje kui see tegelikult on. Nooruslikumaks välimuseks kasuta hoopis toonitud kreeme ja kata ebatäiuslikud piirkonnad peitekreemiga.

16. Sa ei vaja punetava naha leevendamiseks kreeme ja seerumeid. Vali peitekreem, millel on roheline alatoon ning punetus kaob kui võluväel. Boonusena muudab oranži alatooniga peitekreem nahka säravamaks.

17. Sa ei vaja silmadele „sära andvaid“ kreeme. Värsket ja säravat pilku aitab luua hoopis see, kui tõmbad silma alumisele limaskestale valge või beeži silmapliiatsiga joone. See loob illusiooni suurematest silmamunadest ehk pilk näeb enam ärkvel välja.

18. Sa ei vaja hiiglaslikku lauvärvipaletti, milles sisaldub iga võimalik värv. Kui sul on sinised või rohelised silmad, leia pruunid, vasetooni, lillad või oranžikad värvid. Pruune silmi toovad aga kõige paremini esile sinised, lillad ja rohelised toonid. Erksad toonid võivad küll lõbusad olla, kuid igapäevaselt kauniks silmameigiks on parim keskenduda toonidele, mis sinu loomulikku silmavärvi esile toovad.

19. Sa ei vaja huuli suuremaks muutvaid tooteid. Visuaalselt lopsakamateks huulteks kanna veidi huulepalsamit või- läiget alumise huule keskosale. Jäta ka meelde, et tumedad huulepulgatoonid muudavad huuli visuaalselt väiksemaks.

20. Mittekomedogeensed jumestustooted võivad siiski nahka ärritada. Kui kasutad neid mõistlikus koguses, siis ei tohiks midagi juhtuda, kuid paks meigikiht võib poore ummistada ja ärritusi tekitada.

21. Sa raiskad silmakreemile raha. Kuigi firmad lubavad, et silmakreemid vähendavad kortse, muudavad pilgu erksaks ja silmaümbruspiirkonna ilusaks, on silmakreem laias laastus veidi paksema koostisega näokreem, mida müüakse kalli hinna eest väiksemas pakendis.

22. Kui kasutad kuivatavaid tooteid, võivad need rasuse naha tegelikkuses veelgi rasusemaks muuta. Kui eemaldad nahalt loomuliku rasu, saadab see kehale signaali rohkem rasu toota ning see tekitab nahka kuivatavatele alkoholi sisaldavatele toodetele hoopis vastupidise efekti. Parem oleks kasutada alkoholivaba näotoonikut, et aidata säilitada naha loomulikku pH taset ning eemaldada vaid üleliigset rasu.

23. Ükski toode ei võta kortse ära. Kui loed toodete kirjeldusi täpsemalt, siis mõistad, et need vaid muudavad kortsud silmale vähemmärgatavaks, kuid ei eemalda neid täielikult.

24. Puuder võib muuta naha visuaalselt vanemaks. Mida vanemaks saad, seda parem oleks kasutada vähem puudrit - see võib kortsudesse koguneda ja muuta naha välimuse vanemaks.

25. Sa ei vaja kalleid ja peeneid jalakreeme. Sama töö teeb ära ka tavaline niisutav kehakreem. Parimaks tulemuseks kanna seda enne magamaminekut jalgadele ning pane jalga sokid.

Allikas: Healthy Way