Itaalia Vogue'i peatoimetaja Emanuele Farneti selgitab toimetajaveerus lugejatele, kui palju ressursse nõuab ajakirja jaoks originaalfotode pildistamine: "Sellega on seotud 150 inimest. Ligikaudu 20 lendu ja tosin rongisõitu. 40 autot, mis on pidevalt ootel. 60 rahvusvahelist saadetist. Vähemalt 10 tundi järjest põlevad kontorituled, mida osaliselt toetavad bensiiniga töötavad generaatorid. Toidujäätmed. Plastik, mida on vaja riiete pakkimiseks. Elekter, et laadida telefone, kaameraid..."

Farneti ja veel 25 rahvusvahelist Vogue'i toimetajat tegid detsembris avalduse, kui oluline on planeediga jätkusuutlikult käituda ja näidata austust meie keskkonna vastu. Kuigi sellised avaldused on moemaailmas üsna levinud, et piisa ainult deklaratsioonidest, ütles Farneti.

Just see on põhjus, miks jaanuarikuu Itaalia Vogue'is otsustati fotode asemel moeillustratsioonide kasuks. See on viis näitamaks riideid ilma neid pildistamata.

Kõnealune number jõuab poelettidele 7. jaanuaril ja seda on võimalik osta kaheksa erineva esikaanega, mis kõik kannavad märget, et numbri tegemiseks ei tehtud fotosessioone. Kõigil kaantel poseerivad modellid kannavad Gucci loomingut ja illustratsioonid on eri stiilides.

Itaalia Vogue on ka varem silma paistnud eriliste lahendustega. Emanuele Farneti on astunud eelmise peatoimetaja Ms. Sozzani jälgedes ja kajastanud kaanel näiteks samasooliste suudlust ja pühendanud terve numbri 60+ naisterahvastele.

Kõnealust jaanuarinumbrit peetakse senistest lahendustest kõige julgemaks. Tegemist ei ole küll pikaajalise muudatusega, kuid ometi on see tähelepänuväärne žest. "Ma usun, et kõige ausam viis probleemiga tegelemiseks on esmalt selle tunnistamine. See on meie viis näitamaks, et me teame, et oleme osa tööstusest, mis on kaugel jätkusuutlikkusest," selgitas Farneti.

Pildistamiste arvelt kokku hoitud raha annetatakse Fondazione Querini Stampalia kultuurikeskusele ja raamatukogule Veneetsias, mis sai novembris kannatada üleujutuste tõttu.

Allikas: The New York Times