Osta spordiklubi liikmekaart. Teed raha teenimiseks rasket tööd ning selle lihtsalt lendu laskmine (trenni mitte minnes) teeb loobumise raskeks. Tegemist on emotsionaalse rahalise investeeringuga, mida sa kaotada ei taha.

Palka treener. Jah, see on kallis. Kuid kui keegi teine sinu treeningeesmärkide üle arvet peab, tunned end enam seotuna. Loomulikult võid „treenerina“ kasutada ka sõpra, kes sulle tuule alla teeb, kui laiskus ligi kipub. Sõber utsitamise eest raha ei küsi, tavaliselt. Võid talle teinekord välja teha.

Heida varem magama. Sa pole ju kunagi öösel kell pool kaks magama läinuna ärganud kell kuus ja rõõmsal meelel viiekilomeetrisele sörgile suundunud. Eesmärgiks peaks olema vähemalt seitse tundi ööund. Kui seda reeglit järgid, oled hommikul virge (loe: trenniks valmis).

Pane trenniriided õhtul valmis. Säti dressid neisse sisse hüppamiseks õhtul valmis – hommikul on siis kõik käepärane.

Registreeri end võistlustele. Loomulikult ei pea end kohe maratonile kirja panema ning kuni selleks valmistumiseni vaid magama, jooksma ja kapsast sööma. Ilma treenimata võistlema minek on aga lihaste surm… Suhtu võistlustesse kui väljakutsetesse, trenni aga kui argisesse tegevusse.

Ära tõmba kardinaid ette. Tahad ärgata koos päikesetõusuga? Parim moodus selleks on aknad kardinavabad hoida. Kui valgus silma paistab, on üsna võimatu magada. Teine võimalus on valgustid toas põlema panna kohe, kui silmad lahti teed.

Sea endale eesmärgid. Tahad ilusaid käelihaseid? Joosta viis kilomeetrit ilma peatumata? Vali eesmärk ja asu tööle. Keegi meist ei taha läbi kukkuda.

Lihtsusta hommikusi protseduure. Sea kohviautomaat tilkuma täpselt selleks ajaks kui ärkad, paki trennikott ja valmista hommiku- ja lõunasöögid ette juba eelmisel päeval. Võidad niiviisi üsna palju aega.

Salvesta telefoni mitu alarmi ja pane see eemale. Millal sa enne esimese helina peale voodis välja hüpanud oled? Kaks-kolm helinat, mis sind parajalt närvi ajavad, kuluvad ära. Või teine idee: kasuta äratusmuusikana midagi tõeliselt rütmikat.

Väldi õhtul puhitust tekitavat toitu. Sellised road, mis panevad sind end õhupallina tundma, on parem söömata jätta.

Allikas: Marie Claire