Kuninganna Elizabeth II allkirjastab igal aastal rohkem kui 800 jõulukaarti, mis saadetakse näiteks poliitikutele ja riigipeadele. Kuna kaarte on sedavõrd palju, alustab kuninganna allkirjastamist tavaliselt juba augustikuus, olles Balmorali lossis puhkusel.

2. Kuningannal on Sandringhami mõisas kaks erinevat kuuske

Pühade ajaks sõidab kuningapere Sandringhami mõisa, kuhu pannakse üles kaks kuuske. Üks on suur jõulukuusk, mida lapsed saavad kaunistada ja teine on hõbedane kunstpuu, mis on perekonnale kuulunud rohkem kui 30 aastat.

3. Enne jõule korraldab kuninganna traditsioonilise lõunasöögi

Igal aastal enne Sandringhami mõisa suundumist kutsub kuninganna kõik pereliikmed Buckinghami Paleesse pidulikule lõunasöögile.

4. Õhtul enne jõule on traditsiooniline black-tie õhtusöök

Kuninganna kutsub õhtul enne jõule külalised black-tie õhtusöögile, kus serveerib muuhulgas ka oma signatuurkokteili nimega ZaZa. Kokteil koosneb Dubonneti aperatiivist, ginist ja on kaunistatud sidrunikoorega.

5. Kingitused avatakse varakult

Kuningapere avab kingitused traditsiooniliselt jõuluõhtul, nagu meiegi Eestis seda teeme. See on viis teha kummardus oma Saksa juurtele.

6. Jõuluhommikul käiakse koos kirikus

Kuninganna Elizabeth II külastab jõuluhommikul St. Mary Magdalene kirikus traditsiooniliselt kahte jõuluteenistust. Esimesel käib ta privaatselt ja teisel teenistusel koos perekonnaga - nii saab ta tervitada kõiki külalisi.

Allikas: PureWow