Selleks, et tõde lõpuks päevavalgele tuua (ja samal ajal nii mõnigi levinud müüt purustada), võttis Well+Good ühendust toitumisspetsialisti Marie Spanoga. “ Naised ühe päeva jooksul umbes 11 klaasi vedelikku, et organism saavutaks piisava vedelikusisalduse taseme. See tähendab aga tõepoolest kõiki vedelikke, ka neid, mida saame toidust,“ ütleb ta. Kohv, tee, tsitruselised puuviljad, smuutid ja muud sarnased toiduained ning toidud kuuluvad kõik vajaliku 11 klaasi hulka.

Spano toonitab aga, et sa ei pea kogu päeva nägema vaeva, et oma tarbitud vedeliku kogusel silma peal hoida. Juba kõigest see, kui paned teadlikult tähele, mitu korda sa päeva jooksul tualetis käid, annab selgelt märku, kas tarbid piisavalt vedelikku. „Sa peaksid tualetis käima iga kahe kuni kolme tunni järel,“ ütleb Spano. „Seejuures peaks uriini kogu olema rohkem kui vaid paar tilka.“

Vastupidiselt levinud arvamusele ei oma uriini värvus mingisugust seost sellega, kui hea sinu organismi vedelikusisaldus on. „On väga palju erinevaid faktoreid, mis muudavad sinu uriini tavalisest kollasemaks, seda teevad näiteks B-vitamiinid,“ selgitab ta. Lühidalt, selleks, et teha kindlaks, kas sinu kehas on piisavalt vedelikku või ei, pane tähele tualetis käimise sagedust, mitte uriini värvust.

Allikas: My Domaine