Kõik kirurgid ei ole võrdväärselt osavad. See, et tohtril on olemas arstilitsents, ei tähenda, et tal on vajalikud oskused ja kogemused. Küsi oma tulevaselt kirurgilt, kui palju protseduure ta nädalas teeb, kui kaua ta on praktiseerinud, kas tal on oma kätetöö osavuse demonstreerimiseks enne ja pärast fotosid varasematest patsientidest.

Juhi konsultatsiooni ise. Mine arsti juurde selge teadmisega sellest, millised on sinu eesmärk ja ootused. Kui tahad nina nagu Kim Kardashianil, võta oma unistuse kirjeldamiseks kaasa fotod. Ära lase kirurgil endale öelda, millisel moel sa tema arvates hea välja näeksid. Hoopis sina ütle talle, mida ilulõikusega saavutada soovid. Arst peaks olema võimeline sind juhendama ning ütlema, mis on realistlik, kuid tegemist on siiski sinu näo ja kehaga.

Tulemus pole täiuslik. Beyoncé laulab, et "Perfection is the disease of a nation" ja tal on sajaprotsendiliselt õigus. Kui püüdled täiuse poole, võid pettuda. Pole oluline, kui täpselt sa oma eesmärgid sõnastad – ilukirurgias on alati teatav annus etteennustamatust. Tulemus ei ole kunagi täpselt selline, nagu sa soovisid, kuid loodetavasti (kui valid hea kirurgi ja väljendad oma soove selgelt) on see unistusele väga lähedane.

Endine välimus võib sulle rohkem meeldida. Oled ju kuulnud ütlemist, et inimene ei oska enne asju hinnata, kui need on käest kadunud. Nii on ka ilukirurgiaga. Muutunud välimus võib su meeltes šoki tekitada. Mõned inimesed jäävadki eelistama kirurgilise sekkumise eelset välimust. Tavaliselt mööduvad sellised nähud mõne kuuga, kuid mitte alati. Ole oma soovides enne operatsiooni väga täpne.

Paljud arstid on eelkõige müügimehed ja alles seejärel arstid. Ära unusta, et ka tohtrid peavad arveid maksma nagu kõik teised inimesed. Nad võivad püüda müüa sulle protseduure, mida sa ilmtingimata ei vaja, või koguni arvele mõne rea juurde kirjutada. Ära lase end turundusvõtetest ja esinemisoskusest pimestada. Ütle arstile konkreetselt, mida sa vajad.

Su meeleolu langeb. On täiesti normaalne, et tuju muutub pärast operatsiooni kõikuvaks või isegi depressiivseks. Esiteks seab paranemisperiood piirangud sellele, mida saad teha ja mida mitte

Tõenäoliselt viibid mõnda aega voodirežiimil. Asjaolu, et sa ei saa väljas käia ega suhelda, mõjub kindlasti su vaimsele seisundile. Lisaks tõsiasi, et tõenäoliselt on sul valud ja sa kannatad erinevate anesteesiajärgsete nähtude käes. Kellele see ei mõjuks? Tõuse voodist üles ja jaluta toas ringi, mitu korda päevas. Võta vastu ainult neid külalisi, kes su tuju heaks teevad.

Lõplikku tulemust näed alles kuude pärast. Esimene operatsioonijärgne pilk peeglisse võib õuduspisaraid ja hüsteerilisi karjeid tekitada. Tegelikult ei ole arst su nina ära rikkunud. Kulub mitu kuud enne, kui armid märkamatuks muutuvad ja turse kaob. Alles siis avaldub tõeline tulemus. Filmid ja tele näitavad ilukirurgiat tegelikkusest kõvasti glamuursemana, päriselus nõuab protsess aega ja kannatlikkust.

Ilukirurgia parandab keha, mitte elu. Kui tahad minna iluoperatsioonile selle pärast, et sulle ei meeldi su töö, boyfriend jättis su maha või kukkusid mõnel eksamil läbi, jäävad need asjad muutumatuks ka siis, kui oled operatsioonihaavadest paranenud. Plastiline kirurgia õnnetuna olemist ei ravi, mitte kunagi. Istu maha ja tee nimekiri põhjustest, miks sa tahad operatsioonile minna. Vaata see hoolikalt üle. Kaalu asja arutamist nõustaja või terapeudiga, et oma mõtteid klaarida. Plastilisel kirurgial on palju riske ning seda ei tohiks niisama ülejala ette võtta.

Kui sa siiski otsustad noa alla minna, mõista, et garantiisid ei ole. Tee eelnevalt põhjalik kodutöö ning käi mitmetel konsultatsioonidel. Sest lõppeks elu on ju selleks, et teha asju, mis teevad sind õnnelikuks, ilusaks ja enesekindlaks. Mõnede inimeste jaoks tähendab see ilukirurgiat ja selles pole midagi halba. Lihtsalt tunne riske ja ole neist teadlik.

Allikas: Cambio.com