20ndates eluaastates – kasuta õigeid hooldusvõtteid

“Samamoodi nagu kasutad igapäevaselt näol päevakreemi, peaksid hoolitsema ka oma käte ja küünte eest,” ütleb Sweet Lily Natural Nail Spa omanik Donna Perillo. Lisaks niisutusele on oluline ka kätenaha koorimine koorimiskreemiga, mille abil eemaldatakse nahapinnalt surnud naharakud. Just nüüd peaks tähelepanu pöörama ka päikesele – liigne päikesekogus 20ndates võib avalduda hiljem kätel väikeste pruunide laigukestena. Seega, kui oled 20ndates, hakka kasutama sellist päikesekreemi, milles sisalduks ka päikesekaitsefaktor.

30ndates eluaastates – niisutus on ülioluline

Paljud naised saavad just 30ndates eluaastates emaks. Rasedus aga avaldab mõju ka nahale (nahk muutub kuivemaks ja õhemaks) ning hormoonide mõjul võivad küüned muutuda kihiliseks ja hõlpsalt murduda. Oma mõju hakkab avaldama ka aeg ehk organismi loomulik vananemisprotsess. Perillo soovitab kasutada rikkalikult niisutavate koostisosadega kätekreeme, eriti shea- ja kookosvõid sisaldavaid tooteid. Kui sul on muresid küüntega, masseeri neile iga päev õli – ka sinu köögis leiduv oliiviõli on selleks igati sobiv.

40ndates eluaastates – kõik on näha

Kui 20ndates oli käte päikese eest kaitsmine viimane asi, mida tuli pähe teha, siis tõenäoliselt kajastub see nüüd su kätel. Samuti võid tähele panna, et erinevad mehhaanilised võtted, mida seni oled kasutanud (küünenahkade eemaldamine, geel- ja akrüülmaniküürid), ei ole su kätele ja küüntele enam sobivad. Põhjus – oled juba niigi oma käsi karmilt kohelnud ja need vajavad nüüd õrnemat käsitlemist. Ära lõika kunagi küünenahkasid ära, vaid lükka need õrnalt tagasi ja kasuta vaid õrnatoimelisi hooldusvahendeid. Kasuta autoroolis alati puuvillaseid kindaid. Hoia kätekreemi alati käekotis ja kasuta seda päeva jooksul korduvalt. Hellita käsi toitvate maskidega ja turguta neid. Sellest, kuidas sa käsi nüüd kohtled, sõltub see, millised need 10 ja 20 aasta pärast välja näevad.

Jaga
Kommentaarid