Erinevad rohelised kapsad peidavad endas jõudu. Pealtnäha küll haprad ja tihti toidulaual mitte kõige eelistatumad erinevad rohelised kapsad on kasulikest aintetest tulvil, turgutades oluliselt meie immuunsust. Seega, tõsta järgmisel korral taldrikule lisakogus rohelist!

Šokolaad – hurraa! Šokolaad on meie kehale hea. Loomulikult ei tasu poeletilt valida neid šokolaade, mis sisaldavad palju suhkrut, need on kõike muud kui tervislikud. Eelista 85%-lise kakaosisaldusega šokolaadi, mis sisaldab 100 grammi kohta vaid umbes 10 grammi suhkrut. Kuna see on mõru, ei söö sa tõenäoliselt ära ka tervet tahvlit, vaid piirdud mõne ruuduga. Igati tervislik!

Väärtuslikud mandlid. Oled kindlasti ammu kuulnud, et pähklite lisamine toidule on suurepärane idee, aga millal sa viimati mandleid krõbistasid? Mandlid sisaldavad kasulikku kombot rasvadest ja kiudainetest ning kui otsid toitvat ent tervislikku snäkki, siis on mandlid väga heaks valikuks. Katseta kokkamisel ka mandlijahu.

Maitsev lõhe. Kas teadsid, et lõhe maitseb enamasti isegi neile inimestele, kes muidu kalatoite suu sissegi ei võta? Lõhe sisaldab tervislikke oomega 3 rasvhappeid ja sobib seega sinu kalorivahest menüüd suurepäraselt täiendama. Segasid siiani oma salati sisse tuunikala? Vaheta see nüüdsest aeg-ajalt lõhe vastu ja naudi!

Proovi linaseemneid. Puista neid näiteks jogurtisse, kodujuustu või leivategemisel taignasse või valmista neist hoopis kuuma vee abil toitaineterikas puder – linaseemneid saab tarbida mitmel erineval viisil. Need maitsevad pisut nagu pähklid ja sisaldavad palju kasulikke aineid.

Oliiviõli on veel kasulikum, kui arvad. Vahemere dieedi menüüs on oliiviõlil väga oluline roll ja selleks on suurepärane põhjus. Nimelt sisaldab oliiviõli E-vitamiini, mis toetab närvisüsteemi ja tugevdab immuunsüsteemi ning K-vitamiini, mis ennetab trombide teket. Oliiviõli on hea ka südamele ja vähendab vähiriski. Kas teadsid, et keskmine kreeklane tarbib aastas umbes 26 liitrit oliiviõli?

Marjad – suhkruvaesed ja kasulikud. Esiteks maitsevad marjad väga hästi, aga need sisaldavad ka puuviljadega võrreldes palju vähem suhkrut. Seevastu on nad aga väga toitainerikkad!

Kõrvits sobib hästi kalorivaesesse menüüsse. Kõrvitsat ei pea sööma ainult sügiseti – kui seda piisavalt sisse teed või täiskülma varud, võid kõrvitsasuppi aastaringselt nautida.

Asendamatud tšiiaseemned. Oled neist kuulnud, aga proovinud pole? Tšiiaseemned on meile väga kasulikud, sisaldades tohutus koguses toitaineid nagu oomega 3 rasvhapped, kiudaineid, kaltsiumi, magneesiumi ja antioksüdante. Lisa neid jogurtisse, smuutidesse, puista salati peale või suppidesse ning lisa omletti või isetehtud leiva sisse.

Söö jõhvikaid ka talvel, kevadel ja suvel. Seda, et marjad on kehale kasulikud, me juba mainisime, aga kõikidest marjadest kõige kasulikumad on jõhvikad. Seega, mine jõhvikale või soeta vajalik kogus turult!

Võimas kaneel. Kaneel annab toidule meeldiva maitse, aga on ka su tervisele väga kasulik. Teelusikatäis kaneeli sisaldab 28 mg kaltsiumit, peaaegu ühe mg rauda, üle grammi kiudaineid ja suures koguses C- ja K-vitamiini. Kaneeli kasutatakse meditsiinis kõhuhädade raviks ja veresuhkru kontrolli all hoidmiseks. Lisaks ergutab kaneel ka ajutööd.

Allikas: Very Well