Sinu rindade parim aeg. Kui rinnad on lõplikult välja kujunenud, on need oma parimas vormis naise kahekümnendate eluaastate vältel ja võimalik, et ka kolmekümnendate alguses. Nahk rindadel on siis pehme ja pingul ning kui rinnad pole just väga suured, on need ideaalselt pringid.

Nende suurus võib muutuda. Isegi, kui rinnad on juba välja kujunenud, muudavad need teatud tegurite tõttu pidevalt oma suurust – selle eest vastutavad “päevad”, hormonaalsed muutused, rasedus ja kaalukõikumine. Suurimad mõjutajad on hormonaalne tasakaal ja ka kaalukõikumised – mõnel naise puhul suureneb kaalutõusul rinnapartii märgatavalt. Kaalust alla võttes väheneb ka rinna suurus ja pringist rinnapartiist pole siis enam juttugi.

Ka rinnanibud muutuvad. Peale selle, et raseduse ajal rinnad tänu hormonaalsetele muutustele ja piimanäärmete tööle suurenevad, mõjutab rasedus ka rinnanibude suurust ja värvi – need võivad muutuda suuremaks ja tumedamaks. Paljud naised saavad rasedusest aru just tänu rindadele, mis muutuvad tundlikumaks ja näevad varasemast erinevad välja. Pärast rasedust muutuvad nibud taas heledamaks nagu varem. Nende suurus võib aga jääda samaks.

Rinnad muutuvad pehmemaks. Ilmselt on kõik naised nõus – 30ndaks eluaastaks on rinnad muutunud veidi pehmemaks ja võib tunduda, justkui oleksid need veidi ära vajunud. Kui sa just ei ole kaalus alla võtnud, siis jah, see ongi loomulik vananemine! Sidekude jääb rinnas üha vähemaks ja see asendub rasvaga.

Rinnad vajuvad ära... ja see on loomulik. Kui lähened menopausile (mille käigus väheneb östrogeeni tase organismis oluliselt) või oled selle juba läbinud, siis ära üllatu, kui avastad, et rinnad vajuvad üha enam ja enam ära. Taaskord, see on organismi loomulik vananemine. Vanuse lisandudes venib nahk välja ja seetõttu tundubki, et rinnad hakkavad kui rippuma. Arvatakse, et see on vaid suurte rindadega naiste probleem, kuid tegelikult puudutab see ka väikeserinnalisi. Gravitatsioon mõjutab kõiki.

Need on päikese suhtes tundlikud. Kui tahad oma rinnapartiid võimalikult kaua nooruslikuna hoida, ära unusta päikese kätte minnes seda piirkonda korralikult päikesekreemiga sisse kreemitada. Dekoltee ja rinnad muutuvad kortsuliseks ja selle tulemusena näed vanem välja.

Need on nahaärritustele vastuvõtlikud. Kui rinnad kaotavad oma pringi kuju, suureneb kohe ka nahaärrituste ja hõõrdumise oht. Eriti siis, kui sul on suured rinnad – rinnaalune nahk võib hakata higistama, mis omakorda võib tekitada aja jooksul sellesse piirkonda tumedamat nahka. Lahendus? Kanna alati sobivat rinnahoidjat, võid ka ööseks pehme rinnahoidja selga panna.

Rinnad muutuvad vähem tundlikeks. Nibupiirkond on tundlik tänu rinnas olevatele närvidele. Kui sul on väike rind, siis on distants närvi ja nahapinna vahel väga väike ning tundlikkus seega suurem. Aja jooksul, kui rind vajub, väheneb ka selle piirkonna tundlikkus.

Allikas: RD