Väljaande Marie Claire väitel valis Cambridge`i hertsoginna Catherine kuninglike reeglite eeskujul endale oma heleda küünelaki. Tema pulmadeks segati küünte jaoks kokku kaks lakki: Bourjois no 28 Rose Lounge ja Essie 423 Allure. Ta kannab neid toone veel ka nüüd. Kevadel kuningliku perekonda abiellunud Meghan Markle on küll paljudest reeglitest kõrvale hiilinud, kuid tema küüned on jäänud kenasti heledaks. Nimelt on kuninglikel üritustel lubatud vaid loomuliku väljanägemisega küüned.

Sellegipoolest oli üks naine, kes otsustas pidevalt etiketiga mängida ja piire nihutada – printsess Diana. Ta lõi ise palju reegleid: näiteks oli ennekuulmatu, et ta otsustas oma pojad Kensingtoni palee asemel sünnitada St. Mary haiglas, prints Charles teda toetamas. Nii suure muudatuse juures, kuidas tuua ilmale troonipärija, on ilmselt üsna väike tõik, et Diana kandis sageli heleda küünelaki asemel hoopis punast.

Printsess Diana.

Dianast leidub pilte, kus ta kannab nii heledat kui ka punast küünelakki. Paljud, kes isepäist printsessi tundsid, usuvad, et punane toon meeldis Dianale lihtsalt rohkem ja nii otsustas ta vahelduva eduga etiketti rikkuda. Pärast lahutust nähti teda aga ainult punaste küüntega.

Keegi ei tea täpselt, millal võis kuninganna anda soovituse, et kuninglikele naistele on lubatud vaid loomuliku väljanägemisega küüned. Üks kuninglik vaatleja aga pakub, et see otsus võis sündida just Dianat vaadates. "Küllap mõtles kuninganna: taevas, see on küll sobimatu!" ja otsustas kehtestada "heleda küünelaki reegli", et järgnevad põlved veelgi pöörasemate küüntega lagedale ei tuleks.