Teemanteid hinnatakse neljal viisil: värv, lõige, karaat ja selgus. Ekspert Octavia Zamagias sõnab, et kivid, mis on madala värvisisaldusega, muudavad ka üldilme odavamaks. Teemantid, mis on madala värvitasemega nagu K, L ja M, sisaldavad rohkem kollast värvitooni ning ei näe välja nii eredad ja valged, kui sa ehk unistanud oled.

Vali kõrgem karaat või kui see hakkab sinu rahakotile, siis vali pisem kivi. Väiksem ja valgem teemant näeb ka kallim välja.

2. Liiga suured kinnitused

Ekspert Ashley Zhang sõnab, et suured haarded viivad pilgu kesksel kohal olevalt kivilt eemale, muutes kogu sõrmuse ilme odavamaks. Ükskõik, mitu karaati on kivi, tasub jälgida, et see oleks kinnitatud eksperdi poolt. Tasuks valida näiteks terava otsaga haarded – need näevad õrnemad välja ning hoiavad samuti tugevalt kivi paigal. Kui kivi ei ole ise hirmkallis, aga see on kaunilt kinnitatud, näeb ka ehe hoobilt hinnalisem välja.

3. Lohakas metallitöö

Juveliir Corina Madilian tõdeb, et ei ole midagi muud, mis karjuks nii palju odavuse järele, kui vilets töö metalliga. Vali disain, mis on hästi läbi viidud ning ei näeks välja nagu vaese mehe koopia kellegi teise tööst.

4. Keskmine kivi ei sobi kokku teistega

Kui sulle tundub, et pisut teise värvitooniga kivikesed annaksid sõrmusele vunki juurde, siis eksperdid sõnavad, et see võib üldpilti eksitada.

Ole kindel, et keskmine kivi sobib toonilt kokku seda ümbritsevate pisemate kividega – see annab teemantile ilme nagu ta näeks suurem välja, kui ta tegelikult on.

5. Liiga kõrge asetus

Kui kivi asetseb liiga kõrgel, siis annab see sõrmusele pisut odavama ilme. Kui kivi alla jääb ohtralt ruumi, siis tõstab see ka teemanti kõrgemale ning ilmselt võib asjas süüdistada masstoodanguna valminud vormi.

Eksperdid soovitavad töötada koos ehtekunstnikuna, kes valmistavad ise ehte algusest peale ning arvestavad vääriskivi mõõtudega. Nii on kivi ehtel ka madalam ja see muudab sõrmuse igapäevasel kandmisel mugavamaks.

Allikas: The Daily Mail