Säilivusaja ületanud kosmeetika

Meditsiiniekspertide sõnul võib säilivusaja ületanud kosmeetika, eriti jumestuskreemi ja silmalaineri kasutamine põhjustada infektsioone. Iga kasutuskorraga suureneb bakterite levik, mis tekitab punnikesi ja on süüdi naha halvas seisukorras.

Kosmeetikatoodetel on peale märgitud säilivusaeg, mida hakatakse arvestama toote avamisest.

Ravimid

Vannitoakapp on ravimite hoiustamiseks küll üsna levinud, kuid tegelikult pole see parim koht. Kõigil ravimitel on oma kõlblikkusaeg ja soovitatav hoiustamistemperatuur. Vannitoas kõikuv temperatuur ja leviv niiskus võivad mõjutada ravimite tõhusust. Kõige parem on ravimeid hoiustada kuivas ja jahedas kohas.

Retinooli ja C-vitamiini sisaldavad tooted

Näohooldustooted, mis sisaldavad retinooli või C-vitamiini ei peaks olema vannitoas, sest valgus, õhuniiskus ja kuumus võivad mõjuda pärssivalt nende toimele. On parem, kui hoiad oma C-vitamiini sisaldusega niisutajaid näiteks magamistoas.

Kasutatud raseerijad

Kui sullegi tuleb tuttav ette olukord, et kasutad ühekordset raseerijat mitu korda, tasub meeles pidada, et nüri tera ja ärritunud nahk ei ole hea kombinatsioon. Lihtsalt sellepärast, et sa ei näe oma nahal sisselõikeid, ei tähenda, et neid seal pole.

Eksperdid soovitavad ühekordse raseerija välja vahetada pärast 5-10 kasutuskorda. Kasutamise vahepeal peaksid tera sooja veega loputama, rätikuga kuivaks tupsutama ja seejärel laskma tal õhu käes kuivada.

Allikas: HuffPost