Niisuta

Enne, kui üht kortsukest nähes paanikasse satud, tea, et peeneid jooni tekitab tihtipeale vedelikupuudus. Juba silmapaistvamaid jooni saab taltsutada õigete nahahooldustoodetega. „Peeneid jooni ja kortse saab siluda ja pehmendada rikkalike niisutajatega, mis muudavad naha pringimaks,“ ütleb Hannah Martin, Bobbi Browni tippjumestaja. „Kanna igapäevase niisutaja peale näiteks tugevama koostisega palsamit – see annab nahale tõelise lisaniiskuse.“

Ära unusta meigialuskreemi

Sa võid küll mõelda, et nooruslikuma meigi võtmeks on „vähem on rohkem“ ja sul on õigus. Kuid ära jäta oma meigiarsenalist välja meigialuskreemi. Kui võtad arvesse just oma nahatüübi soove, suudab üks korralik meigialuskreem korda saata imesid.

„Silikoonipõhine meigialuskreem justkui hajutab peened jooned ja suured poorid,“ selgitab Lisa Potter-Dixon, Benefit Cosmeticsi peajumestaja ja kulmuekspert. „Kanna seda ideaalseks jumestuseks nahale pärast niisutavat kreemi ja enne jumestuskreemi.“

Kui sind aga hirmutab võimalus, et nahk võib olla liiga matt ja tunduda tuhm, proovi säraandvat meigialuskreemi. „Säraandev meigialuskreem jumestuskreemi all annab nahale sära ja elujõu ning samal ajal ei lase meigi peenetesse joontesse koguneda,“ ütleb Lynsey Alexander, Estee Lauderi Suurbritannia jumestussaadik.

Korrigeeri

Pikka aega arvati, et kortsud on ainsad faktorid, mis muudavad välimuse visuaalselt vanemaks. Nüüd on aga laialt levinud info, et seda teeb ka pigmenteerumine. Ühtlane jume näeb nooruslikum välja.

„Aastatega tekkiv pigmenteerumine on nahal tumedam. Seega enne jumestuskreemi kasutamist kanna nahale kollase alatooniga korrektorit,“ soovitab Potter-Dixon. „Patsuta seda õrnalt sõrmega kohale, mis sulle muret valmistab. See hajutab pigmendi ja aitab ka jumestuskreemil ühtlasem näida. Päikesest tekkinud kangekaelsed pigmendilaigud ja tedretäpid saad peita sinu nahatooniga sobiva peitekreemiga. Kanna seda nahale näiteks koheva lauvärvipintsliga. See loob loomuliku tulemuse, kuid samas peidab mure efektiivselt.“

Eelista vedelaid jumestustooteid

„Kasuta seerumipõhist jumestuskreemi. Võti peitub väga tugeva katvuse vältimises. Kui kasutad liiga palju jumestuskreemi, hakkab see kindlasti „pragudesse“ kogunema ja on väga silmapaistev,“ sõnab Sarah-Jane Froom, bareMineralsi rahvusvaheline jumestuskunstnik.

Kui tahad jumestuskreemi noorendavat mõju võimendada, soovitab Potter-Dixon segada seda vedela säratootega. Sel juhul tee aga kindlaks, et säraandev toode oleks kumav, mitte silmapaistvate säratükkidega. „See annab näole tervisliku mulje ja näeb välja loomulikult kumav,“ ütleb ta.

Ära kasuta näopintsleid

„Ära karda jumestuskreemi ja peitekreemi sõrmedega peale kanda. Sinu käte soojus aitab toodet soojendada. Nii suudab kreemtoode paremini sinu nahaga ühilduda, näib loomulikum ega hakka kogunema joontesse,“ selgitab Froom.

Ära unusta kontuurimist

Muidugi on Instagramis staaride jumestuse ja välimusega raske võistelda, kuid kerge varjutamine võib anda väga kauni tulemuse. „Kasuta vedelat päikesepuudrit või tumedamat jumestuskreemi oma põsesarnade all, et luua kerge kontuur, mis näole sügavust ja struktuuri lisab,“ ütleb Danielle Roberts, Urban Decay meigikunstnik.

Kasuta põsepuna

„Põskedel ilutsev õrn värvitoon muudab välimuse hetkega erksamaks ja säravamaks. Virsikukarva toonid on kõige turvalisemad, sest need on õrnad, kuid annavad kõige värskema tulemuse,“ ütleb Potter-Dixon.

Puuderda. Julgelt!

„Puuder võib sinu näole tegelikult aastaid juurde lisada,“ tõdeb Alexander. „Sa pead puuderdamisse strateegiliselt suhtuma. Kanna seda vaid näo keskele – otsa ette, silmade alla ja lõuale. Kui kannad matistavat puudrit üle kogu näo, muudab see välimuse elutuks. Taaskord annab see jumestustoodetele rohelise tule peenetesse joontesse kogunemiseks.“

Kui tunned, et su nahk on loomulikult pigem kuiv ja vajab lisaelujõudu, proovi hoopis kerget kuma andvat puudrit. „See jätab loomulikuma tulemuse, kuid aitab siiski peeneid jooni ja kortsukesi hajutada,“ selgitab Martin.

Ära unusta retronippe

Vanakooli Hollywoodi staarid kandsid kaamerasilmadele alati vaseliini, et pildile tekiks kergelt udune, kuid ülistiilne efekt (vahemärkus: vaseliin + mobiiltelefoni kaamera = katastroof). On aga veel üks nipp, mida vanakoolist näpata saame. Alexander soovitab kasutada teipi. Riideteipi on juba aastaid kasutatud, et sõna otseses mõttes enne punase vaiba üritust dekoltee ja nägu „sirgeks“ tõmmata. Ka mitmed meigibrändid on taoliste eriteipidega (ka vedelas versioonis!) välja tulnud, mis aitavad nägu ajutiselt „kohendada“, kinnitab Alexander.

Rõhuta kergelt silmi ja huuli

Vähem on rohkem, me ütlesime seda juba alguses. Kui asi puudutab (eriti päevasel ajal) silmi ja huuli, siis jäta jumestus pigem kergeks. „Rõhuta silmi nii, et täidad ära kulmud ja kannad ripsmepiirile veidi silmalainerit. Lõpeta meik huulepalsami või-läikega. See muudab sind värskeks, säravaks ja nooruslikuks,“ lubab Martin.