Praktilised jalanõud

„Kingamoes domineerib mugavus ja praktilisus, madalad poolsaapad või tossud kombineeritakse igapäevarõivastega. Kontsad on pigem 60ndatele omaselt madalad, kuid silmapaistvate detailide ja iseäraliku kujuga,“ rääkis Britta Ratas.

Sügavates toonides meestemood

Meestemood on sügavsinistes ja ploomilillades toonides, mida võib lisaks rõivamoele leida ka mansetinööpidelt või isegi kingataldadelt. „Meeste riidekapis vajab tähelepanu veel modernne mustvalge graafika, mida võib katsetada kas või sokkidel või lipsudel. Härrad võiksidki tähelepanu pöörata väikestele detailidele, mis muudavad komplekti läbimõeldumaks,“ jätkas Britta Ratas.

Hooaja lemmiktoonid

Mustvalge kooslus on moemaailmas tuttav juba mitmendat hooaega. Värskuse huvides on sellele ajatule kombinatsioonile lisatud halli, mis rahustab kontraste ja mõjub stiilselt. „Sel hooajal on moodne riietuda ülepeakaela halli eri varjunditesse ning aksessuaaride valikul eelistada mustvalge kooslust koos pronksjate toonidega,“ kõneles Britta Ratas.

Pruunikad toonid on saanud väikese uuenduse. Esile on kerkinud moodsad konjakitoonid, mille värvikaart ulatub roostekarva pronksist tumepruunini. Nende kõrvale sobivad helebeežid või särtsakad sinepitoonid koos militaarrohelisega. Viimast võib sel sügisel lisaks meestemoele kohata ka naiste garderoobis.

Alanud hooajale lisavad sügavust erinevad punased toonid. Roosakaspunased vaarika- ja erkpunased kirsitoonid, mahlased ploomilillad ja tummised bordoopunased sobivad värvilisse sügisesse justkui valatult. Pastelsed toonid võib kevadgarderoobist ka sügisesse julgelt kaasa võtta, erksate värvide taustal tulevad hästi esile õrnad roosad ja piimjad sinakaslillad toonid, mida võib leida koguni ülerõivastelt.

Eesti disainiga isikupäraseks

Isikupära rõhutamiseks võiks sel aastal pöörata pilgud Eesti disaini poole. „Kodumaine moelooming on puhta stiilikeelega, kvaliteetne ning annab hea koguse põhjamaist kargust iga moeteadliku inimese garderoobi,“ rääkis Britta Ratas. „Kuid kõige olulisem on ikka see, et inimene tunneks end oma riietes hästi,“ lisas ta.

Vaata fotosid: