Noor Lagerfeld kolis Pariisi 14aastasena, kus ta sai hariduse Lycée Montaigne'is ning õppis sketše tegema. 21aastaselt palgati mees Balmaini moemajja nooremassistendiks ja seejärel õpipoisiks. Seejärel töötas Lagerfeld moelooja Jean Patou juures. Seejärel soovis mees hakata tegema päris oma asja.

Praeguseks disainis Lagerdeld aasta kohta koguni 15 erinevat kollektsiooni, töötades endanimelises moemajas, Chanelis ja Fendis. Tihti pildistas ja filmis ta reklaamkampaaniad ise üles ning jäädvustas moeseeriaid maailmakuulsate ajakirjade jaoks.

Lagerfeldi muusadeks on olnud maailma kõige huvitavamad ja stiilsemad naised, nende seas tuntumad näiteks Vanessa Paradis, Kate Moss ja Cara Delevingne.

Läbi tema karjääri on mänginud tähtsat rolli tema jaoks Prantsuse modell Ines De La Fressange, briti laulja Florence Welch ning paljud teised lähedased sõbrad, muusikud, näitlejannad, modellid.

Claudia Schiffer, Karl Lagerfeld ja Naomi Campbell

Chaneli ja Fendi moemaja loominguline juht oli kuulus ka erineveate loominguliste koostööde pärast. Lagerfeld sõlmis esimese koostöö 1980ndate alguses Pariisi stiiliikooni Ines De La Fressange'iga ning temast sai rohkem kui kampaaniate nägu ja mannekeen Chaneli moeetendustel. Teda kutsuti ka stuudio siseringi ning temast sai brändi saadik.

Sellest ajast alates ühendas mees jõud modellimaailma titaanidega, kelle sekka kuuluvad Kristen McMenamy, Linda Evangelista, Claudia Schiffer, Stella Tenant ja Kendall Jenner. Moelooja lähedane suhe McMenamyga viis koguni selleni, et ta naise pulmas altari ette saatis, kui too 1997. aastal fotograafi Miles Aldridge'iga abiellus.

Will Smith, Willow Smith ja Karl Lagerfeld

Lagerfeld imetles alati ka Hollywoodi kaunitare. Diane Kruger, Julianne Moore, Tilda Swinton ja Kristen Stewart on olnud samuti tema muusade seas. Ka on tema valikus olnud ootamatumaid naisi nagu näiteks Lily Allen, Miley Cyrus, Willow Smith ja tema ristipoeg Hudson Kroenig. Viimast on juba näha olnud mitmetes Chaneli etendustes.

Hudson Kroenig kõndimas Chaneli moeetendusel.

Disainer pööras tähelepanu ka neile, kes töötasid kulisside taha. Moetoimetaja Carine Roitfeld ja loominguline konsultant Amanda Harlech olid ühed neist, keda ta kirjeldas kui oma "teist paari silmi".

"Mu töö ja mu elu on ennast unustada," ütles ta kunagi Vogue'i ajakirjanikule. Seega on disainer alati vaadanud pigem etepoole ning see oli ka ilmselt põhjus, miks ta otsis inspiratsiooni inimestelt, kes defineerisid kaasaegset kultuuri.

Allikas: Vogue