Jumestus- ja peitekreem

Veebaasil tooted säilivad avatuna kuni aasta, aga õlibaasil jumestus- ja peitekreemid võivad olla kasutuskõlblikud ka kuni poolteist aastat.
Viska ära kui õli hakkab toote pinnale kogunema või koostis muutub paksemaks ja ebaühtlaseks.

Kui tahad, et su jumestuskreem säiliks oma maksimumini, hoia seda kuivas ja jahedas, raputa aeg-ajalt pudelit, et koostisosad seguneksid ja katsu aplikaatoriotsa ja pumpa võimalikult vähe, et vältida bakterite kogunemist.

Puudrid

Puudertooted nagu põsepuna, päikesepuuder ja tavaline kinnituspuuder säilivad keskmiselt 18 kuud. Viska ära kui puudrile hakkab tekkima hallikas ja läikiv, kohati õline kiht - see on tulnud musta ja ülejäänud meigiga koos olnud pintsli panemisest puudri vastu.

Kõige paremini säilivad puudrid kui sulged kaane alati korralikult ja kasutad iga kord puhast meigipintslit.

Ripsmetušš

Ripsmetušš säilib igapäevasel kasutamisel kolm kuud ja aeg-ajalt kasutades kuus kuud. Kui tušš ajab silmad kipitama ja kipub rohkem pduenema kui varem, samuti kui sellele tekib imelik lõhn, on aeg hüvasti jätta.

Hoia oma tušši kaua värskena, keerates alati korralikult kork peale ja ära "pumpa" harjaga, et toodet paremini kätte saada: nii kuivab tušš lihtsalt veelgi kiiremini.

Silmalainerid ja -pliiatsid

Lainerite puhul kehtib sama reegel, mis ripsmetušigagi, aga teritatav pliiats võib kesta ka paar aastat, sest seda teritades eemaldad iga kord pliiatsiotsale kogunenud bakterid ja mustuse. Kui pliiatsile tekib aga valge kiht, mida ära teritada ei anna, on aeg osta uus.

Puhasta nii silmalaineri kui -pliiatsi otsa pärast iga kasutust, et bakterid selle pinnale elama ei jääks.

Huulepulgad ja -läiked

Mõlemas on huulgaliselt säilitusaineid nagu parabeenid, õlid ja vitamiinid, mis peletavad baktereid, aga kskmiselt aasta möödudes hakkavad nad oma võimekust kaotama.

Kui huulepulgale või läikele tekib imelik lõhn, selle konsistents muutub ja see hakkab huultel "rulluma" või tükiliseks muutuma, on neil aeg minna.

Hoia värve, mida sa harvemini kasutad näiteks külmkapis või muus jahedamas paigas. Väldi huulepulga pealekandmist kohe pärast söömist.

Allikas: marieclaire.co.uk