Baltika ajutised makseraskused, mis viisid ettevõtte saneerimiseni, on tingitud COVID-19 puhangust tõukuvast radikaalsest rõivaste müügi langusest ja suutmatusest täita tootmistegevuse lõpetamisega kaasnevaid lepingulisi kohustusi.

„Meie koostööpartneritel leidus mõistmist, et üheskoos see keeruline aeg üle elada, hoida suhteid ning võimaldada päästa sadade inimeste töökohad. Oleme selle eest tänulikud,“ ütles Baltika juhatuse esimees Flavio Perini.

Perini sõnul tegeleb juhatus aktiivselt ettevõtte võtmevaldkondade radikaalse ümberpööramisega, keskendudes üha enam innovatsioonile ja digitaliseerimisele. „Meie kaubamärkide toodang peab parimal moel kõnetama nii seniseid kui ka potentsiaalseid kliente. Paralleelselt peame ettevõttes juurutama tänapäevaseid lähenemisi. Tahame olla julged ja uuenduslikud nii oma rõivatoodangus kui ka igapäevases äritegevuses,“ lisas ta.

Baltika saneerimise eesmärgiks on ületada ettevõtte ajutised makseraskused ja likviidsusprobleemid. Saneerimiskavale pidid eilseksheakskiidu andma vähemalt pooled võlausaldajatest ning nendele, kes hääletavad kava vastuvõtmise poolt, peab mõlemas võlausaldajate rühmas kuuluma vähemalt 2/3 kõikidest häältest ehk nõuetest. Lõpliku otsuse kava kinnitamise osas langetab kohus. Baltika esitab saneerimiskava kohtule kinnitamiseks hiljemalt 25. mail.

Baltika Grupp on suurim rõivadisaini ettevõte Baltikumis, omades 79 kauplust Eestis ja naaberriikides ning andes grupiüleselt tööd 495töötajale. Tavapärastes oludes tehakse koduturgudel Baltika poodidesse aastas üle 7,7 miljoni külastuse ja sooritatakse ca 850 000 ostu.