Ühel hommikul tulin oma kuuekilomeetriselt jooksult tagasi, vaatasin peeglisse ja ühtäkki nägin endale vastu vaatamas võimsat naist. Minu näolt voolas higi alla, ma ei kandnud grammigi meiki ja ma hingeldasin, kuid minu nahk säras, ma naeratasin ja tundsin end seksikana. See oli parim võimalik seksikuse tunne, kuna ma olin selle ise enda jaoks loonud.

Varahommikused jooksud, õhtused poksitunnid ja valik tarbida ainult puhast toitu tekitas minus esimest korda elus võitmatu tunde. Mõistsin, et varem sõltus kogu minu enesekindlus meeste tähelepanust. Sa aga ei peaks end tundma seksikana või mitteseksikana vaid vastavalt kellegi teise arvamusele sinust. Sügaval sisimas tuleb tõeline seksikus tegelikult enesearmastusest. Ma suutsin selle saavutada seeläbi, et armastasin oma keha ja hoolitsesin selle eest.

Seksikus peaks tähendama seda,et tunned end oma kehas vabana, mitte lõksus olevana. Leia oma sisemine metsikus. Lõpeta iga ebatäiuslikkuse kritiseerimine ja leia hoopis see ilu, mis nendes peitub. Kui trenni tegemine ei ole sinu jaoks, leia midagi muud, milles sa hea oled ja mis sinus õnnetunde tekitab. Iseenda üle uhke olemine on enesekindluse tuum.

See loomulikult ei tähenda, et just see ongi võti, mis aitab tunda enesekindlust absoluutselt iga päeva igal hetkel. Ette tuleb ka päevi, mil pead seda otsima ja endale meelde tuletama. Just nüüd on see hetk tänases päevas. Sa oled seksikas ja super võimas! Kui ebakindlus pead tõstma hakkab, vaata peeglisse. Küsi endalt, miks end täna vähem enesekindlana tunned. Kes sulle midagi halvasti ütles? Kirjuta iseendale märkmepaberile: „ma olen ilus“ ja pane see peeglile. Kirjuta see oma telefoni märkmetesse. Tee mida iganes sa pead, et need negatiivsed mõtted uksest välja saata. Kui see kutt ka ei helista sulle või ei kutsu sind välja või ei vasta sinu tunnetele samaga, jäta meelde, et see ei ole negatiivne peegeldus sinust. Ainult sina ise paned paika oma väärtuslikkuse ja seksikuse.

Pärast selle mõistmist hakkasin end ilusaks tegema vaid iseenda jaoks ja kandma seda, milles end tõeliselt hästi tundsin. See tähendas vähem kõrgeid kontsi ja rohkem t-särke ning teksapükse. Sügaval sisimas olen alati olnud tõeline mugava t-särgi tüdruk. Jah, aeg-ajalt näed mind siiski ka kontsades ja armsas kleidis, aga seda hetkel, mil mul nendeks tõesti tuju on, mitte kellegi tähelepanu püüdmiseks. Kogu tähelepanu, mida vajan, elab minus endas.

Nüüd ootan väga iga jooksma minekut, kuna tean, et teen seda iseenda ja oma keha jaoks ning mitte miski ei tekita paremat tunnet kui just see.

Allikas: ThoughtCatalog